El Ple aprova la incorporació de cinc nou vehicles híbrids a la flota d’autobusos urbans

Seran híbrids i se sumaran als 8 autobusos que ja funcionen amb aquesta tecnologia més eficient i respectuosa amb el medi ambientLlum verda a millora del ferm de diversos vials de Lleida i a les obres de reforma del carril bicicleta de l’avinguda de Catalunya, que s’iniciaran aquest mes Cessió de diferents solars del Centre Històric per construir pisos per a joves

Seran híbrids i se sumaran als 8 autobusos que ja funcionen amb aquesta tecnologia més eficient i respectuosa amb el medi ambientLlum verda a millora del ferm de diversos vials de Lleida i a les obres de reforma del carril bicicleta de l’avinguda de Catalunya, que s’iniciaran aquest mes Cessió de diferents solars del Centre Històric per construir pisos per a joves

El Ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui la renovació de la flota d’autobusos urbans per al transport de viatgers, amb la incorporació de cinc nous vehicles híbrids, de la marca Volvo, que se sumaran als 8 ja existents. Amb aquesta adquisició, gairebé un de cada tres vehicles de l’empresa concessionària Autobusos de Lleida serà d’aquestes característiques. L’acord ha comptat amb els suport dels grups del PSC, CiU, C’s, ERC, PP, i la regidora no adscrita, Rosa Maria Salmeron i el vot en contra del Comú.

Un altre dels acords que ha pres el ple aquest matí ha estat l’adjudicació de les obres de millora del ferm de diversos carrers de Lleida i la reforma del carril bici de l’avinguda de Catalunya. Amb aquesta acord, que s’executarà durant el mes d’agost per evitar molèsties als veïns, es donarà continuïtat a la connexió Nord.-Sud del carril bici, ja que es connectarà els trams de la Rambla d’Aragó amb el Pont de la Universitat. El projecte del carril bici ha comptat amb el vistiplau del PSC i Ciutadans i l’abstenció de la resta de grups, tret del Comú de Lleida, que ha votat en contra.

Dins dels aspectes tractats al Ple, que afecten a la Comissió de Polítiques de Gestió i Promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat, s’han aprovat els convenis de cessió de diferents solars a l’Empresa Municipal d’Urbanisme per a construir pisos per a joves en el Centre Històric, en els carrers Alsamora, Ereta, Galera, Cavallers, Tallada i la Botera; també ha tingut el vistiplau majoritari l’inventari dels camins municipals, i la rescissió de la concessió del servei de cafeteria i restaurant del Polígon Industrial del Camí dels Frares, per l’impagament del cànon establert.

El Ple ha arrencat amb la notificació per part de l’equip de Govern de deixar per la sessió plenària d’octubre el projecte d’execució del complex municipal de Ciutat Jardí amb la voluntat d’ampliar el consens polític, informació que ja s’havia tramès prèviament a la Junta de Portaveus, segons ha informat l’alcalde, Àngel Ros.

Per altra part, l’alcalde també ha donat compte del decret en el qual es prorroga el pla de barris de Noguerola, acceptant la disposició de la Generalitat de perllongar el termini per aquells plans que encara tenien obres pendents d’executar. Aquest decret ha rebut el suport unànime del consistori.

 
El ple de la Paeria ha aprovat l’autorització al Consorci del Parc Científic de Gardeny per concertar una operació de crèdit a llarg termini, per refinançar el deute i amortitzar-lo en altres nou anys. La proposta ha tirat endavant amb els vots del PSC, C’s i la regidora no adscrita Rosa Maria Salmerón. Els grups de CiU, ERC i PP s’han abstingut i la Crida i el Comú hi han votat en contra.

Altres acords que s’han pres avui al plenari de la Paeria, referents a la comissió informativa de Polítiques de Gestió dels Recursos, han estat l’aprovació del Comte General del 2017 que ha tingut el suport dels regidors del PSC, Ciutadans, PP i Rosa Maria Salmerón, i l’oposició de la resta de grups. Durant el debat, el Comú ha demanat poder realitzar un vot particular, que ha estat rebutjat majoritàriament, ja que només ha comptat amb el suport dels proposants.

També s’ha aprovat la proposta de racionalització dels serveis específics de la Guardia Urbana, i l’aprovació del reglament per procedir a la constitució, funcionament i actualització de les borses de treball de l’Ajuntament de Lleida.

Altres temes debatuts i que han estat aprovats en el ple d’aquest matí han estat la proposta de les bases específiques de diferents línies subvencionadores de l’Àrea de Drets Civils i Cooperació. Els grups del PSC, Ciutadans, el PP i la regidora no adscrita Rosa M. Salmerón li han donat suport, mentre que els regidors del PDECAT i ERC han votat en contra i la Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida s’han abstingut.

També s’ha aprovat la ratificació de la pròrroga de diversos convenis de col·laboració en règim d’alternança i formació dual entre l’Ajuntament i el Centre Ilerna, el Col·legi Episcopal i l’Acadèmia Martínez. Aquests han rebut el vot afirmatiu de tots els grups del consistori, tret de la Crida i el Comú, que s’han abstingut. Ambdós grups han votat a favor en els convenis amb els instituts d’ensenyament públics de Torrevicens, la Caparrella i Ronda.

Mocions

En l’apartat de mocions s’ha aprovat la moció promoguda per Oxfam Intermón per a una contractació pública lliure de paradisos fiscals i també la moció promoguda per l’Associació d’Agitació Cultural de Ponent per recordar les víctimes del Bombardeig de l’any 1937 i on s’ha posat de manifest que la Paeria homenatja les víctimes del Liceu Escolar des de l’any 2006. Pel que fa a les mocions dels grups polítics s’ ha consensuat l’aprovació de la moció presentada per la Crida per Lleida per impulsar la millora de l’ Hangar de Magraners i s’ha rebutjat la presentada pel Comú de Lleida per a la retirada i la revisió actualitzada del planejament general.