Via lliure al desenvolupament del sector comercial de Torre Salses

L’impacte econòmic previst és de 362 milions d’euros

L’impacte econòmic previst és de 362 milions d’euros

L’Ajuntament de Lleida ha aprovat els canvis urbanístics que permetran el desenvolupament del sector de Torre Salses (SUR-42), els terrenys ja urbanitzats que estan situats entre els barris de la Bordeta i Magraners. El paer en cap Fèlix Larrosa ha remarcat que “aquest projecte generarà noves oportunitat econòmiques per la ciutat, ja que permet la implantació d’un parc de mitjanes superfícies comercials, compatible amb altres projectes en aquest àmbit com els previstos dins el Pla Especial de l’Estació i que està pensat amb l’objectiu de retenir a Lleida als consumidors que actualment marxen a altres ciutats per fer les seves compres”.

L’alcalde ha posat en relleu que cap entitat patronal de comerç ha presentat al·legacions als expedients del desenvolupament del sector de Torre Salses i tampoc a la seva concreció d’aquest projecte en el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

Els dos expedients debatuts avui al Ple sobre el sector de Torre Salses s’han aprovat amb els vots a favor del PSC, de C’s, del PP i d’Units per Avançar i el vot contrari de CiU, ERC-Avancem, Crida per Lleida CUP i el Comú.

L’impacte econòmic total previst d’aquesta nova àrea comercial de 60.000 m² és de 362 milions d’euros, segons els estudis d’impacte econòmic i social de la implantació de nous equipaments comercials a Lleida que es van fer públics el passat mes de juliol. Per fer-lo possible, l’Ajuntament ha acordat un conveni de gestió urbanística amb el seu promotor, l’empresa Eurofund Parc Lleida SL.

L’acord amb aquesta empresa permetrà aconseguir finançament privat per a l’execució del desdoblament i prolongació del vial de Víctor Torres, que esdevindrà la principal via d’accés a aquest sector i millorarà molt la mobilitat global de la ciutat. Actualment aquest carrer enllaça la carretera l’LL-11 i el carrer Palauet. Gràcies a aquest acord, serà possible la seva ampliació en direcció a la variant sud, millorant així la connexió del centre urbà amb Cappont, la Bordeta i Magraners. A més servirà d’accés a la ciutat des de les Garrigues o l’eix de l’Ebre i reduirà el trànsit pel carrer Miquel Batllori.

També cal tenir en compte que el desenvolupament del sector de Torre Salses endreçarà aquesta part de la ciutat, omplint els buits entre els barris, amb un increment de zones verdes i fins a 1.434 habitatges, dels quals un 35% seran de protecció oficial.

Pas endavant per garantir el parc de Joc de la Bola

El ple ha donat avui un pas endavant per garantir la urbanització del parc de Joc de la Bola, en l’espai situat entre el carrer Alcalde Pujol i els Jardins de Jaume Magre, que actualment està destinat a un aparcament provisional. Per aconseguir els recursos necessaris per aquest nou parc al barri de Camp d’Esports, el ple ha aprovat treure a concurs la concessió administrativa de l’ús i gestió d’uns altres terrenys, a la zona urbana de Copa d’Or.

En concret, es tracta de la finca situada a l’avinguda Miquel Batllori 1-23 (entre els carrers president Irla, Marie Curie i la prolongació de Joaquin Costa), que es destinaran a la construcció d’un equipament comunitari a càrrec de promotors privats. És un terreny de 9.500 metres quadrats de superfície on fins ara es situaven les Firetes durant els períodes de festa major.

Les entitats o empreses interessades podran presentar les seves ofertes per tal d’obtenir el dret a construir i explotar un equipament durant un període de 50 anys. El concessionari estarà obligat a satisfer un cànon anual anticipat, pel qual s’estableix una quantia mínima de 414.728, 83 euros, més la tributació indirecta corresponent. Aquests són els diners que finançaran l’actuació a Joc de la Bola.

Els usos admesos per a l’equipament de Copa d’Or són els educatius, sòcio-culturals, esportius, sanitari-assistencials, residencial especial, público-administratiu i religiós, mentre que el sostre màxim edificable de la finca és de 17.769 m².

El punt s’ha aprovat amb els vots a favor del PSC, de C’s, del PP i d’Units per Avançar i el vot contrari de CiU, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i el Comú.