<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/31575>>.

Alcalde Larrosa: “les cartes telemàtiques als Reis Mags reflecteixen la ciutat de valors que volem impulsar”

El Saló de Sessions de la Paeria ha acollit el lliurament dels premis del concurs de Cartes Telemàtiques als Reis d’Orient. Aquest any s’han rebut prop de 900 cartes i hi han participat 23 centres educatius i entitats.

El Saló de Sessions de la Paeria ha acollit el lliurament dels premis del concurs de Cartes Telemàtiques als Reis d’Orient. Aquest any s’han rebut prop de 900 cartes i hi han participat 23 centres educatius i entitats.

La igualtat, la violència de gènere, la pobresa, els conflictes bèl·lics i la pau, els refugiats, el bullying, el reciclatge o el maltractament animal han estat alguns dels temes més destacats presents en l’ edició 2018-2019 dels premis del Concurs de les Cartes Telemàtiques als Reis Mags, lliurats aquesta tarda a la Paeria.

El Paer en Cap, Fèlix Larrosa, ha agraït tots els nens i nenes i també els usuaris del Centre de Dia de Magraners la seva participació en un certamen que mostra, per mitjà de les cartes que s’han premiat, “la ciutat que desitgem, una ciutat dels valors, per la justícia social, per la igualtat efectiva i pel respecte”. En aquest sentit, l’alcalde ha anunciat que en breu es presentarà la Carta de Valors en el marc del Pacte pel Civisme que està impulsant l’Ajuntament de Lleida.

Els guanyadors i guanyadores d’aquest any són: Àlex Rangel, Chaimaa Ennhaili, la Classe dels Científics de l’Escola Vilanova del Segrià, Dousson Diallo, Geraldin Riascos, Hèlia Bonavia, Mar Servià, Miquel Sarvisé, Martí Bach, Nara Fontanet, Reyes Escrich i Roc Moret. Tots ells han rebut una tablet en reconeixement a la qualitat de les seves cartes als Mags d’Orient. El jurat, integrat per membres de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, també ha volgut distingir amb un diploma els 23 centres escolars i entitats que han participat en el certamen:

- Escola Camps Elisis
- Escola Creu del Batlle
- Escola d'Alfés
- Escola de Vilanova Segrià
- Escola Els Planells
- Escola Enric Farreny
- Escola Espiga
- Escola Joan Maragall
- Escola Magraners
- Escola Països Catalans
- Escola Pràctiques 1
- Escola Príncep de Viana
- Escola Riu Segre
- Escola Sant Josep Calassanç
- Escola Santa Maria de Gardeny
- Col·legi Episcopal
- Col·legi Lestonnac
- Col·legi Maristes
- Col·legi Mater Salvatoris
- Col·legi Mirasan
- Col·legi Sagrada Família
- Col·legi Sant Jaume
- Centre de Dia Magraners

La 1a tinent d’alcalde i regidora de Noves Tecnologies, Montse Mínguez, ha posat de relleu l’alt nivell de qualitat dels treballs presentats i el reconeixement que es fa, tant individualment com col·lectiva, als participants, que van des d’infants i joves fins a la gent gran. El president de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafa Gimena, ha destacat per la seva banda que les Cartes Telemàtiques als Reis Mags es poden considerar també una crònica de la realitat i de les inquietuds de la societat.
Aquest any s’han rebut 882 cartes al certamen.

Un concurs capdavanter en l’adaptació de les Noves Tecnologies a la tradició epistolar

El Concurs de Cartes Telemàtiques als Reis d’Orient es va iniciar l’any 1989 i es tracta d’una activitat capdavantera a Espanya que s’ha anat adaptant a l’evolució de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.
Al Nadal de 1989 es va estrenar el certamen, que fou el primer servei a tot l’ Estat de Cartes Telemàtiques als Reis Mags a través d’Ibertex. L’any 1994 es va incorporar internet, al 2001 les cartes es van poder enviar per SMS, al 2012 s’hi va sumar la tecnologia Smartphone i al 2015 el sistema WhatsApp.

Patrocina les cartes telemàtiques l’empresa SEMIC i en són col·laboradores la Fundación Ibercaja, la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Club Banyetes. En l’acte de lliurament hi han participat Marga Peruga, en representació d’Ibercaja, i Álvaro Perera, en representació de SEMIC, a més del Director del Servei d’Informàtica de l’Ajuntament de Lleida, Antoni Saldaña, que ha actuat com a secretari del Jurat del Concurs, i els regidors José Maria Córdoba i Marta Gispert.