<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/31652>>.

La Paeria dona suport a les reivindicacions per preservar el model de menjadors gestionats per les famílies

El ple municipal acorda també per unanimitat instar a la Generalitat a potenciar l'atenció sanitària primàriaAmpli suport per aprovar les noves ajudes a les petites i mitjanes empreses culturals i el conveni amb el Força Lleida de bàsquet

El ple municipal acorda també per unanimitat instar a la Generalitat a potenciar l'atenció sanitària primàriaAmpli suport per aprovar les noves ajudes a les petites i mitjanes empreses culturals i el conveni amb el Força Lleida de bàsquet

El ple de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat avui per unanimitat donar suport a la moció presentada per la Plataforma SOS Menjadors Escolars Lleida/Pirineus, que demana posar en marxa un debat amb la comunitat educativa per regular l'espai de migdia als centres educatius públics.

En representació d'aquesta entitat, Antoni Vila, de l'AMPA del col·legi Joc de la Bola, ha destacat que els menjadors gestionats per les famílies són "un model d'èxit a preservar", en benefici dels nens i nenes. La moció planteja que el temps de migdia a l'escola ha de formar part del projecte educatiu de cada centre i reclama a la conselleria d'Ensenyament que permeti a les AMPA i AFA que ho desitgin, gestionar directament el menjador escolar, dins un nou marc regulador de consens amb tota la comunitat educativa.

Tots els grups municipals han expressat el seu acord amb la proposta.

També ha rebut l'acord unànime dels grups la proposta presentada pel sindicat Metges de Catalunya, per instar al departament de Salut de la Generalitat a reconèixer l'atenció primària com a veritable eix del sistema sanitari públic. En nom del sindicat, la metgessa Ana Retamero, ha afirmat que cal potenciar l'atenció primària i recuperar els pressupostos dedicats a la salut, per garantir una assistència de qualitat, ja que actualment s'ha reduït el nombre de professionals el que fa que els pacients hagin de suportar esperes molt llargues.

El ple de la Paeria ha donat igualment el seu vistiplau per àmplia majoria, amb les abstencions d'ERC-Avancem i Comú de Lleida, a l'aprovació de la modificació del Pla Estratègic de Subvencions i les bases reguladores per a la concessió d'Ajuts al Teixit Empresarial Cultural i Artístic de la ciutat de Lleida. L'objectiu dels ajuts és promoure l'emprenedoria cultural i la internacionalització de les empreses d'aquest sector, ha destacat el tinent d'alcalde Rafael Peris.

A més, s'ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Paeria i el Força Lleida Club Esportiu amb vots a favor de PSC, CiU, Cs i PP, l'abstenció d'ERC i el vot en contra dels regidors de Crida per Lleida. El conveni té com a objectiu facilitar que el club faci front a les despeses inherents a la seva participació en la lliga Adecco Oro i a la participació dels equips de base en els campionats oficials pel període 2020-2023. El president del Força Lleida, Fèlix González, ha agraït el suport i ha remarcat la importància per l'entitat de disposar d'un marc estable a llarg termini que els permeti afrontar la inscripció a la competició a l'estiu.

Pel que fa a la modificació de les tarifes de taxi pel 2019 s'ha aprovat amb l'única abstenció del grup de Ciutadans. Els representants del sector, Luis Monge i Carmelo Falcó, han defensat la necessitat d'adequar les tarifes als increments de costos que pateixen.

D'altra banda, s'ha aprovat l'inici d'expedient per a la concessió de la Placa de la Paeria al mèrit educatiu o pedagògic als centres Escola El Vilot, institut Samuel Gili i Gaya i Escola Príncep de Viana.

En defensa de la sanitat

El ple de la Paeria ha aprovat la moció presentada pel PSC on insta al Departament de Salut de la Generalitat a reduir llistes d’espera a l’atenció primària, a l’especialitzada i a la quirúrgica i a recuperar les baixes de plantilles de CAP i Hospitals perdudes des del 2011 fins a cobrir les necessitats habituals.

Una altra resolució aprovada ha estat la presentada pel Partit Popular per l’increment de la Seguretat a Lleida. Tots els grups municipals han consensuat la moció impulsada per CiU, ERC, Crida i Comú per instar al Govern central i la CHE (Confederació Hidrogràfica de l’Ebre) a millorar la seguretat del Canal de Serós amb tanques salvavides.

L’última moció debatuda al ple ordinari, presentada per la Crida, el Comú, ERC i CiU "per denunciar la farsa de la justícia espanyola", no ha prosperat.