L’Ajuntament de Lleida aprova la moció de Cappont que reclama la millora dels seus serveis educatius

La Paeria dona suport a la reivindicació dels Bombers de la Generalitat per a la millora dels recursos humans i de la dotació general del servei

La Paeria dona suport a la reivindicació dels Bombers de la Generalitat per a la millora dels recursos humans i de la dotació general del servei

El Ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat la moció presentada per l’AV de Cappont on reclama la millora dels recursos educatius per a aquest barri, entre les quals, la construcció de l’Institut de Secundària. Entre altres punts, l’AV demana que el barri sigui una única zona escolar, un augment de les places d’Escoles Bressol i la màxima col·laboració institucional per donar resposta a les necessitats educatives del barri, on destaquen la dotació del reivindicat institut.

La presidenta de l’AV de Cappont, Veni Ros, ha presentat la moció en nom de l’entitat, que ha rebut el suport de tots els grups polítics (PSC, PDeCAT, Cs, ERC, Crida, PP i Comú). ERC s’ha abstingut en el punt relatiu a la petició de l’Institut.

Suport als Bombers

La moció promoguda pel Cos de Bombers de la Generalitat per sol·licitar la millora de les condicions laborals, recursos humans i equips s’ha aprovat amb el suport de tots els grups polítics.

El paer en cap Fèlix Larrosa ha destacat la petició per carta que va fer al Conseller d’Interior perquè augmentin els efectius, tant de Mossos com de Bombers, a la ciutat de Lleida i ha assegurat que des de la Paeria es continuarà reivindicant aquest increment.

Una altra moció aprovada en la sessió del Ple d’aquest divendres ha estat la presentada per Crida per Lleida-CUP per “declarar Lleida ciutat lliure de feixisme i en favor de la convivència en la diversitat”. La moció ha prosperat amb el suport de PSC, PDeCAT, Cs, ERC, Crida i Comú i l’abstenció del PP.

Així mateix, el Ple Municipal ha tirat endavant la moció del Comú en defensa dels drets digitals i també ha prosperat, amb el suport unànime dels grups municipals, la presentada per ERC-Avancem per millorar la seguretat de l’N-240.

Bosquet del carrer Palauet

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha tornat a explicar l’actuació prevista en l’ordenació del carrer Palauet al barri de la Bordeta, arran de la moció presentada per PDeCat, Crida i Comú i que ha estat exposada per Josep Betriu, veí de la Bordeta. El document, per defensar el Bosquet, ha estat desestimat.

L’alcalde ha assenyalat que l’actuació municipal preveu la urbanització d’una zona verda de 30.500 m2, amb habitatges de protecció pública per afavorir l’emancipació del jovent. Larrosa ha estat contundent a l’hora d’afirmar que “vostès volen defensar el Bosquet i nosaltres volem que sigui més gran” i ha retret que es vulgui capgirar la informació i dir el contrari.

L’alcalde ha assegurat que la Paeria no pagarà els 20 milions d’euros per les expropiacions del sector del carrer Palauet, per mantenir-ho com està i on ara es planteja aquesta ordenació que contempla un parc més gran, habitatges i el nou traçat del vial Víctor Torres, entre altres. Més informació