<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/32346>>.

El ple de la Paeria aprova iniciar la planificació de la campanya de temporers 2020 d’acord amb la Generalitat, la Diputació i les entitats implicades

També ha donat via lliure a la moció del CDR de Cappont que proposa denominar plaça 1 d’Octubre a l’espai de davant del CAP d’aquest barri i ha renovat els representants municipals en diferents organismes

També ha donat via lliure a la moció del CDR de Cappont que proposa denominar plaça 1 d’Octubre a l’espai de davant del CAP d’aquest barri i ha renovat els representants municipals en diferents organismes

El ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest matí una moció presentada pels grups d’ERC-AM, JxCat Lleida i Comú de Lleida per iniciar els treballs de disseny i planificació de la campanya de temporers 2020, d’acord amb la Generalitat, la Diputació, la resta de municipis del Segrià i totes les entitats implicades.

La moció, que també contempla fer arribar l’agraïment institucional a totes les persones que han fet possible el Pla de Xoc per a la campanya d’aquest estiu, ha comptat amb el suport dels tres grups del govern, mentre que el PSC i el PP s’han abstingut i Cs hi ha votat en contra.

La regidora de les Polítiques per als drets socials, Regina Cairol, ha assenyalat que aquesta qüestió ha estat una prioritat pel govern municipal, “perquè calia donar resposta a la situació de les persones”, malgrat l’absència d’una planificació prèvia. A més, ha anunciat que a partir d’aquest dilluns s’implantaran millores en aquest pla de xoc, com són la prestació del servei d’oficina única al mateix pavelló Agnès Gregori; la col·laboració amb Banc d’Aliments, Càritas i Creu Roja per tal de donar bosses amb aliments als temporers, servei de rober i bugaderia; i un increment de les hores de funcionament de les dutxes i consignes.

D’altra banda, el ple també ha donat el seu vistiplau a la resta de mocions presentades, dues d’elles plantejades per entitats.

Així, d’una banda, s’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC-AM, JxCat Lleida i Comú de Lleida, l’abstenció del PSC i el vot en contra de PP i Cs la moció presentada pel Comitè de Defensa de la República de Cappont i defensada per Josep Ferrer Ganduxer, que demana posar el nom de plaça 1 d’octubre a l’espai de davant del CAP del barri. El govern ha aclarit que es seguiran els tràmits pertinents per una modificació del nomenclàtor, que en aquest cas són demanar un informe a la comissió de l’1 d’octubre, fer una proposta al nou Consell de ciutat i l’aprovació final a través d’un decret de l’alcalde.

D’altra banda, s’ha donat el vistiplau la moció plantejada per Amnistia Catalunya, Greenpeace, Oxfam, Intermón per suspendre la venda d’armes espanyoles a la coalició saudita que intervé al Iemen, que ha estat defensada per Montserrat Martínez Alonso. Ha tingut el suport de tots els grups, excepte l’abstenció de Cs.

En canvi, s’han aprovat per unanimitat les mocions presentades pel Partit dels Socialistes, per instar al govern de la Generalitat a garantir els mitjans del servei de bombers a Lleida i pel Partit Popular, per tal de renovar el conveni de seguretat amb els Mossos per millorar la vigilància a l’Horta.

Renovació dels càrrecs en consorcis i fundacions

Pel que fa als expedients de l’ordre del dia, durant el ple s’ha aprovat, en tots els casos per unanimitat, la renovació dels membres i representants municipals en els organismes dels quals forma part l’Ajuntament i que ara passaran a reflectir la composició de la nova corporació. Són els següents:

Consell rector de l’Institut Municipal d’Ocupació; consell rector de Turisme de Lleida; Junta General de Mercolleida; Junta General del Centre de Negocis i Convencions SA; òrgans de govern de la societat Estació Duanera Lleidatana SA (Edullesa); consell d’administració del consorci del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida; Consell General del Consorci per a la Gestió del Servei de Televisió Digital Terrestre Local de la demarcació de Lleida; Consell General i Comitè del Consorci per a la Gestió del Servei d’Acolliment a Persones Sense Llar; Consell General i Comitè Executiu del Consorci del Turó de la Seu Vella; Consell General del Consorci de Residus del Segrià; Consell General i Comitè Executiu del Consorci GlobaLleida; Comissió Executiva del Consorci Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal; Patronat Fundació per a la Sostenibilitat Lleida; Patronat de la Fundació del Paisatge de Lleida; Junta del Patronat de la Fundació Pública Teatre de la Llotja; Patronat i Comissió Delegada de la fundació Fira de Lleida; Patronat de la Fundació Julià Carbonell; i l’Assemblea General de la Mancomunitat Intermunicipal de l’Abastament d’Aigua de Pinyana.

Junta general de l’Empresa Municipal d’Urbanisme

Abans del ple s’ha celebrat també la reunió de la Junta General de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, amb l’objectiu també de cessar als membres que tenia fins ara el consell d’administració, als quals s’ha agraït els serveis prestats, i nomenar als seus substituts.

El nou president de l’EMU és el tercer tinent d’alcalde, Sergi Talamonte, que tindrà com a vicepresident primer Jaume Joan Moll Garcia i com a vicepresident segon Santiago Solsona Fígols. La nova composició de la Junta General de l’EMU ha estat aprovada per unanimitat.