<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/32956>>.

La Paeria proposarà constituir un grup de treball per a la redacció d’una Ordenança de Transparència i de Bon Govern

La Comissió Especial per a la Transparència impulsaria aquest document, així com una circular de criteris d’aplicació del Codi de Conducta a l’Ajuntament

La Comissió Especial per a la Transparència impulsaria aquest document, així com una circular de criteris d’aplicació del Codi de Conducta a l’Ajuntament

L’Ajuntament de Lleida proposarà la constitució d’un grup de treball per a la redacció d’una Ordenança de Transparència i de Bon Govern. Així s’ha acordat a la Comissió Especial per a la Transparència, celebrada avui, que presentarà la proposta per ser votada pels diferents grups municipals en la pròxima comissió. Aquesta serà l’encarregada d’impulsar el grup de treball i també tiraria endavant, si així s’estableix, amb l’elaboració d’una Circular de criteris d’aplicació del Codi de Conducta dels alts càrrecs i de Bon Govern. El Codi determina quins són les valors, principis i normes de conducta als quals han d’atenir-se i, alhora, les obligacions i les regles sobre la qualitat dels serveis i el funcionament de l’administració d’acord amb les quals han d’actuar el personal al servei de les administracions.

Amb aquestes accions, l’equip de govern demostra la seva voluntat d’avançar cap a la transparència. El conjunt de mesures adoptades s’integraran en el codi ètic que s’està redactant i que s’haurà d’aprovar-se en un Ple municipal.

La proposta va en la mateixa línia de treball que ja es va comunicar al mes de desembre sobre l’acceptació de regals i donacions. El paer en cap, Miquel Pueyo, va demanar als càrrecs electes, alts càrrecs i directius de l’Ajuntament que s’abstinguessin d’acceptar-ne. Els béns que sigui impossible de retornar o no acceptar es donaran a persones amb necessitats o també entitats socials i en qualsevol dels casos caldrà registrar-los i publicar-los al Portal de Transparència de la Paeria.