<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/33050>>.

Noves passes per avançar cap a la transparència municipal

Entre altres, la Comissió Especial ha informat sobre el web de Pressupostos Oberts, que es presenta demà, i s’ha aprovat la modificació del registre de regals

Entre altres, la Comissió Especial ha informat sobre el web de Pressupostos Oberts, que es presenta demà, i s’ha aprovat la modificació del registre de regals

La Comissió Especial per a la Transparència ha aprovat la proposta de modificació del registre de regals, la qual recull els criteris a seguir davant els regals oferts a càrrecs electes, alts càrrecs i directius de la Paeria. El registre s’elaborarà segons el model de l’AOC, del Consorci Administració Oberta de Catalunya, i es farà una revisió trimestral. La recepció de regals ha de comunicar-se indicant la procedència, el motiu i data de la recepció, la descripció de l’objecte i la persona a qui va adreçat. Com s’havia exposat en anteriors comissions, s’ha d’aplicar el criteri d’abstenir-se a acceptar regals i donacions, i en casos d’objectes protocol·laris, d’escàs valor o de difícil no acceptació o devolució es destinaran a la satisfacció de les necessitats de l’Ajuntament o de les persones en situació de risc o vulnerabilitat (donacions a entitats com Banc d’Aliments, Arrels, Jericó, etc.).
L’equip de govern de la Paeria ha posat en coneixement dels membre de la Comissió la nova web de Pressupostos Oberts que es presentarà i es posarà en funcionament demà i de la qual es donaran els detalls en roda de premsa.
Un altre dels punts que ha tirat endavant a la comissió és la concreció dels requisits mínims per a les compareixences que es facin a la Comissió de la Transparència. Les peticions han de fer constar una sèrie de dades per garantir que la persona citada pugui tenir els elements indispensables per decidir si vol comparèixer i per quins motius pot fer-ho. Igualment, la Comissió ha de tenir la informació suficient per acordar o rebutjar peticions d’algun grup d’acord a raons objectives.