<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/33181>>.

L’Ajuntament de Lleida aprova per ple la seva incorporació a Tributs de Catalunya

Col·laboració amb la Universitat de Lleida per impulsar les energies renovables a la ciutat

Col·laboració amb la Universitat de Lleida per impulsar les energies renovables a la ciutat

L’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui per ple la seva incorporació a Tributs de Catalunya amb la finalitat de millorar l’eficàcia i l’eficiència en l’aplicació dels tributs així com la qualitat dels diferents serveis tributaris.

El ple municipal de febrer ha acordat el text del conveni que es firmarà pròximament amb l’Agència Tributària de la Generalitat pel qual la Paeria entrarà en aquest òrgan que, entre altres mesures, preveu la posada en marxa de la finestreta única tributària a Lleida.

El punt s’ha aprovat amb els vots a favor del Govern municipal (ERC, JxC, Comú) i del PSC. El PP s’ha abstingut i Cs ha votat en contra.

La tinent d’alcalde i regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut, Montse Pifarré, ha qualificat l’acord de “pas endavant” i una mesura que facilitarà la realització de gestions davant de les administracions.

Finestreta única tributària

La finestreta única tributària es crearà en la primera fase del desenvolupament del conveni. Aquest model, ha explicat Pifarré, permetrà la ciutadania realitzar una sèrie de tràmits tributaris presencials, tant de la Paeria com de la Generalitat, amb la qual cosa s’evitaran desplaçaments als contribuents.

El conveni també facilitarà l’intercanvi d’informació de caràcter tributari entre les institucions amb la finalitat de detectar incompliments de les obligacions fiscals.

Ángeles Ribes, portaveu de Cs, ha assenyalat, que el seu grup “no creu que s’hagin de duplicar administracions com aquest és el cas” i que l’agència catalana “no deixa de ser una duplicitat” que realitza funcions que podria realitzar l’Agència Tributària Espanyola.

Xavier Palau, portaveu del PP, ha proposat una esmena en la redacció del conveni, que s’incorporarà en el document final.

Transició energètica i energies renovables

El Ple ha aprovat amb els vots d’ERC, JxC, Comú, Cs i PP i l’abstenció del PSC el text d’un protocol de col·laboració que se subscriurà amb la Universitat de Lleida per desenvolupar projectes relacionats amb la transició energètica i la impulsió de les energies renovables a la ciutat.

La col·laboració forma part d’una iniciativa europea de gestió de l’energia elèctrica, fotovoltaica i autoconsum compartit, l’Ekate, de la qual la Paeria és membre associat i on la UdL també hi participa.

El projecte és finançat pel programa Interreg Europe per ajudar governs locals a desenvolupar polítiques que millorin la sostenibilitat.

Col·laboració amb la Diputació de Lleida

El ple ha aprovat per unanimitat el text d’un conveni que la Paeria subscriurà amb la Diputació de Lleida per col·laborar en la recaptació executiva de sancions de circulació imposades a la capital.

Aquest acord amb l’ens provincial facilitarà portar a terme els embargaments a persones amb sancions en via executiva, que no tinguin comptes bancaris a Lleida ciutat. La llei impedeix els ajuntaments embargar comptes no ubicats al seu municipi.

El ple ha aprovat amb el vistiplau de tots els grups el text del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i la Fundació Champagnat per a la cessió de l’ús d’un local municipal situat al carrer Lluís Millet de Lleida.

Un altre punt acordat de manera unànime han estat les bases reguladores del concurs anual per a la participació de grups musicals i discjòqueis joves a les festes i concerts organitzats per l’Ajuntament de Lleida.

Rectificació d’errada en les Ordenances

El ple ha acordat per unanimitat rectificar una errada de redacció en les Ordenances Fiscals del 2020 (article 6, apartat “e”), arran la qual es limitava la bonificació dels vehicles híbrids (del 25%) a només el primer any de la matriculació.

Efectuada l’esmena, la reducció de l’impost es podrà gaudir en els anys posteriors, com ja preveia el Govern municipal.

Mocions d’entitats i grups polítics

L’Ajuntament de Lleida ha aprovat unànimement una moció presentada per l’Associació Cultural Lleida en reconeixement de l’honorabilitat de l’Ordre Maçònica.

Pel que fa a les mocions impulsades pels grups municipals, s'ha aprovat parcialment la de suport als centres educatius concertats registrada pel PP; concretament, el punt on s’insta al Govern de la Generalitat a negociar de forma urgent amb totes les patronals, federacions d’AMPES i sindicats amb l’objectiu d’elaborar un nou decret consensuat que no limiti els drets d’elecció del centre i garanteixi el manteniment i la suficiència dels actuals concerts educatius. Hi han votat a favor PSC, Cs i PP; en contra, ERC i Comú, i s’ha abstingut JxC.

També s’ha aprovat parcialment la moció del PSC relativa a la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones, nens i nenes destinats a la prostitució. El punt 1, on es demana l’adhesió a la xarxa, s’ha rebutjat amb els vots en contra d’ERC i JxC i els vots a favor de PSC i PP.

S’han aprovat els següents punts de la moció del PSC:
- L’Ajuntament de Lleida dissenyarà una campanya periòdica per sensibilitzar i convèncer la població que la prostitució és igual a violència de gènere i explotació sexual de les dones. (Amb els vots a favor d’ERC, JxC, Comú, PSC i PP)
- L’Ajuntament de Lleida exigirà al Govern Central i a la Generalitat que s’apliqui realment la llei, perseguint el tràfic de dones i de persones i els proxenetes. (Amb els vots a favor d’ERC, JxC, Comú, PSC i PP)
- La Paeria no dirigirà la seva acció contra les dones prostituïdes, ni pretendrà la seva penalització o sanció, sinó que, en col·laboració amb l’Administració Central i Autonòmica, proveirà de fons per a serveis socials integrals que siguin dirigits a qualsevol prostituta que desitgi deixar aquesta ocupació. (Amb els vots a favor d’ERC, JxC, Comú, PSC i PP)
- La Paeria instarà al Govern Central i Autonòmic perquè estableixi normativa que impedeixi que els mitjans de comunicació es beneficien amb l’explotació sexual de les dones oferint serveis sexuals en anuncis. (Amb l’abstenció d’ERC i JxC, els vots a favor de PSC i PP i els vots en contra del Comú i Cs)

La moció presentada pel grup municipal de Cs “en favor dels drets i llibertats a la Fira de Lleida” referent al nou Codi ètic d’aquesta institució ha estat rebutjada amb els vots en contra d’ERC, JxC, PSC i el Comú i els vots a favor de Cs i PP.