<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/33714>>.

La Paeria constitueix el grup de treball del Pacte Social per Lleida amb els sindicats CCOO i UGT

S’acordarà un nou document per aconseguir millores socials per la ciutadania pel període 2020-23, que està previst signar a finals d’any

S’acordarà un nou document per aconseguir millores socials per la ciutadania pel període 2020-23, que està previst signar a finals d’any

L’Ajuntament de Lleida ha constituït avui el grup de treball per a l’elaboració del nou Pacte Social de Lleida o Aliança estratègica social per al període 2020-23, un gran acord que impulsa la Paeria amb els sindicats majoritaris per tal d’acordar millores de tipus social per a tota la ciutadania i que ara es vincularà també a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.

La reunió, que s’ha celebrat telemàticament, ha comptat amb la participació per part del govern municipal de les tinents d’alcalde de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional, Jordina Freixanet, i d’Ocupació i Responsabilitat Social, Anna Campos, que en seran les impulsores per part de l’Ajuntament, mentre que part sindical han participat Cristina Rodríguez i Josep Rodríguez de CCOO i Jose Luis Aguilà i Ramon Moreno de l’UGT.

La trobada ha servit per a constituir el grup de treball per a la revisió de l’acord, establir el funcionament de les reunions, que seran setmanals i telemàtiques, i per a valorar i compartir l’experiència global d’aquesta iniciativa.

Els àmbits que es treballaran en les successives trobades seran els d'ocupació i responsabilitat social; pobresa energètica i habitatge; igualtat de gènere i educació; gent gran i cohesió social; cultura; mobilitat; joventut; esports; participació; gestió de serveis públics i noves tecnologies. La previsió és poder firmar el nou acord a finals d’any, cap al mes de novembre.

Els participants en la trobada han valorat molt positivament que es torni a engegar el Pacte i han destacat la necessitat d’aprofitar la crisi de la Covid per a repensar la societat i ajudar les persones. L’anterior pacte va assolir un 86% de compliment de les mesures plantejades i durant la reunió s’ha parlat també de la conveniència de potenciar-ne el seguiment i l’avaluació compartida. Així mateix han destacat la necessitat que els acords i assoliments del Pacte siguin sempre objectius compartits.