<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/33880>>.

El Pacte Social per Lleida incorporarà noves eines per promoure la igualtat de gènere i les polítiques LGTBIQ+

Govern i els sindicats CCOO i UGT treballen en l’avaluació del compliment de l’actual document i en propostes per al període 2020-23

Govern i els sindicats CCOO i UGT treballen en l’avaluació del compliment de l’actual document i en propostes per al període 2020-23

El Pacte Social per Lleida, integrat per la Paeria i els representants dels sindicats majoritaris a la ciutat de Lleida, està treballant en la incorporació de noves mesures que afavoreixin la promoció de la igualtat de gènere i les polítiques LGTBIQ+, així com millores en matèria Cooperació i Cultura de la Pau. Entre les propostes que hi ha sobre la taula destaquen accions de sensibilització ciutadana per a la conciliació de la vida familiar i laboral el foment de la coresponsabilitat dels homes en les tasques de cura i domèstiques i la potenciació del Pacte del temps i la reforma horària donant compte d’accions i resultats.

La tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional , Jordina Freixanet, i la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, han participat avui en la reunió que periòdicament s’estan realitzant amb els sindicats per àrees i regidories per configurar el nou Pacte Social i fer un seguiment de les accions acordades. En la reunió d’avui hi han participat Ramon Moreno, d’UGT Lleida, i Cristina Rodríguez, Secretària General de CCOO de les Terres de Lleida.

La tinent d’alcalde Jordina Freixanet ha recordat que la voluntat és tenir enllestit, a finals d’octubre, un nou pacte social després d’haver avaluat les accions del conjunt de regidories i les noves propostes que cal implementar.

En la trobada d’avui, que s’ha realitzat telemàticament, s’ha plantejat incloure un apartat sobre violències sexuals en l’àmbit laboral en el nou protocol d’atenció a les dones en situació de violència masclista i impulsar una plataforma ciutadana contra la violència masclista amb la inclusió d’agents socials del món laboral. Els representants dels sindicats han proposat en aquest àmbit promoure un protocol de dol en víctimes de violència i donar suport a les iniciatives de visibilització i denúncia de les assassinats masclistes que cada mes duen a terme entitats com Marea Lila, dona suporta a la declaració Lleida ciutat feminista, impulsar la formació en perspectiva de gènere no només al personal propi sinó a totes les empreses concessionàries o que treballin amb la Paeria. També han demanat que s’incorporin accions de sensibilització contra la lgtbifòbia i els feminismes en àmbits com la cultura o l’esport. En matèria de Cooperació tant UGT com CCOO han manifestat la voluntat d’implicar-s’hi per aconseguir augmentar el percentatge del pressupost municipal que s’hi dedica actualment.

El Pacte Social és un instrument de concertació amb els sindicats més representatius de la ciutat per tal de dur a terme accions conjuntes per la ciutat i pel conjunt dels treballadors. La propera trobada se centrarà en les accions d’Educació.