El Pacte Social per Lleida, per l’equitat educativa i contra la segregació escolar

S’incorporaran criteris de matriculació no segregadors i es millorarà la detecció i distribució d’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu per raons socioeconòmiques, socioculturals o d’origen

S’incorporaran criteris de matriculació no segregadors i es millorarà la detecció i distribució d’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu per raons socioeconòmiques, socioculturals o d’origen

El nou Pacte Social per Lleida en el qual treballen la Paeria i els sindicats CC OO i UGT inclourà mesures contra la segregació escolar i vetllarà per l’equitat educativa.
Les tinentes d’alcalde Jordina Freixanet i Sandra Castro -regidores, respectivament, de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional i d’Educació- han participat avui en una nova reunió dins de les sessions periòdiques que s’estan mantenint amb els sindicats per configurar el nou Pacte Social i per fer un seguiment de les accions acordades.
L’àmbit educatiu ha estat l’eix de la reunió d’aquest dijous. Entre les propostes que s’estan treballant, figura l’aplicació de criteris desegregadors al repartiment de la matrícula viva, el que vol dir, fer les assignacions prenent en consideració les demandes de les famílies, la disponibilitat de les vacants i l’impacte de les assignacions concretes en la segregació escolar.
Així mateix, es planteja millorar la detecció i distribució de l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu per raons socioeconòmiques, socioculturals o d’origen. Es vol contribuir a la millora de les condicions d’escolarització per afavorir l’èxit escolar i educatiu i impulsar la participació dels infants i dels adolescents al Consell dels Infants i als Consells de Zona. En aquest sentit, s’impulsaran tant el Pla Educatiu d’Entorn i el Consell Escolar Municipal, com a espai de diàleg, reflexió i acord sobre l’educació al municipi.
L’Ajuntament treballa amb l’objectiu de tenir enllestit, a finals d’octubre, un nou pacte social després d’haver avaluat les accions i les noves propostes que cal implementar.
El Pacte Social per Lleida és un instrument de concertació amb els sindicats més representatius per tal de dur a terme accions conjuntes per a la ciutat i per al conjunt dels treballadors.