<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/33983>>.

El Pacte Social per Lleida treballa per incorporar noves propostes per a la mobilitat i la seguretat viària

Més pacificació de carrers i zona 30 en totes les vies de la ciutat, excepte les bàsiques

Més pacificació de carrers i zona 30 en totes les vies de la ciutat, excepte les bàsiques

El grup de treball del nou Pacte Social per Lleida, del qual formen part regidors/es i representants sindicals, ha debatut aquest dijous noves mesures per millorar la mobilitat i la seguretat viària a Lleida.

En la trobada han participat la tinent d’alcalde i regidora d’Ocupació i Responsabilitat social, Anna Campos, i el regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, juntament amb representants dels sindicats CCOO i UGT. La sessió forma part del calendari establert per a l’elaboració del nou Pacte Social de Lleida.

Unes de les propostes que s’han posat sobre la taula ha estat incrementar el nombre de carrers que es pacifiquen amb l’objectiu de donar més espai al vianant. Així mateix, s’ha parlat de reformar l’ordenança de vianant i vehicles per tal d’aconseguir un medi més sostenible i saludable.

Un dels altres temes que s’ha tractat és la limitació de 30 km/h a totes les vies de la ciutat excepte les vies bàsiques, la qual cosa aporta més seguretat vial, extreure els VMP’s i bicicletes de les voreres per traslladar-los a la calçada i menys contaminació.

Així mateix, s’ha informat que s’està treballant en la millora dels carrils bici existents i en l’accessibilitat al bus amb plataformes noves en els llocs que ho sol·liciten tant els usuaris com els conductors dels autobusos.

El Pacte Social per Lleida és un instrument de concertació amb els sindicats més representatius per tal de dur a terme accions conjuntes per a la ciutat i per al conjunt dels treballadors. L’Ajuntament treballa amb l’objectiu de tenir enllestit aquest 2020 un nou pacte social després d’haver avaluat les accions i les noves propostes que cal implementar.