El nou Pacte Social per Lleida promourà la pràctica de l’esport entre els col·lectius més vulnerables de la ciutat

Es preveu elaborar un estudi sobre l’abandonament de la pràctica esportiva entre els 14 i els 16 anys

Es preveu elaborar un estudi sobre l’abandonament de la pràctica esportiva entre els 14 i els 16 anys

El grup de treball sobre Esports del Pacte Social per Lleida ha mantingut avui una trobada en la qual s’ha posat de manifest la necessitat d’oferir un servei esportiu a la ciutadania de qualitat i animar així a la pràctica de l’esport a totes les edats.

A la reunió, conduïda per la tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social, Anna Campos, i el regidor d’Esports i Activitat física, Sergio González, amb la participació dels representants dels sindicats CCOO i UGT, s’ha incidit també en la importància del manteniment i la reparació dels equipaments municipals que es posen al servei de la ciutadania per a la pràctica de l’esport a totes les franges d’edat, des de la mainada fins a la gent gran.

Pel que fa als infants, s’ha constatat una millora en l’oferta esportiva per aquelles famílies amb pocs recursos que no es podien permetre activitats esportives amb una càrrega econòmica. Així, en els darrers anys, a les instal·lacions municipals s’ha vetllat per oferir una àmplia gamma d’activitats amb baix cost, que permetin a les nenes i nens poder practicar l’esport. També s’ha instat als clubs de la ciutat a adoptar algun projecte que permeti l’accés a persones amb precarietat econòmica.

Una de les propostes que han sorgit a la reunió és l’elaboració d’un estudi sobre l’abandonament de la pràctica esportiva entre les franges d’edat dels 14 als 16 anys.

Quant a les persones grans, s’ha assenyalat el benefici que significa practicar algun esport amb constància, tant per a la seva salut física com mental. Per aquest motiu durant la reunió s’ha parlat de dissenyar un pla que permeti accedir a les activitats esportives a totes aquelles persones que per motius econòmics o per una manca de cultura física no n’han adquirit encara l’hàbit. Pel que fa a les dones, també s’ha constatat el benefici que els aporta l’esport per a la densitat òssia.

Els assistents a la trobada també han repassat el pla de l’activitat esportiva que s’ha ofert durant el curs 2019-20 a les llars municipals de la ciutat, a les associacions de jubilats i el programa d’estiu Esportmania. S’ha fet una menció especial al Pla Específic del Centre Històric, programa adreçat al col·lectiu que no pot accedir a activitat d’altres entitats i que es porta a terme juntament amb el departament d’Infància de la Regidoria de les Persones i Comunitat i Agenda 2030.

El Pacte Social per Lleida és un instrument de concertació amb els sindicats més representatius per tal de dur a terme accions conjuntes per a la ciutat i per al conjunt dels treballadors. L’Ajuntament treballa amb l’objectiu de tenir enllestit aquest 2020 un nou pacte social després d’haver avaluat les accions i les noves propostes que cal implementar.