El ple ordinari de l’Ajuntament de Lleida aprova el III Pla local per a la infància de Lleida 2020-2024

Aprovat el conveni amb l’entitat del Pacte del Temps i llum verda a la construcció de la nova seu del Col·legi Oficial de Metges de Lleida a l’avinguda Rovira Roure El ple municipal dona suport unànime a la moció de la Plataforma de Imagen Personal “Creer en nosotros” que demana retornar el sector de la perruqueria i l’estètica a l’IVA reduït del 10%

Aprovat el conveni amb l’entitat del Pacte del Temps i llum verda a la construcció de la nova seu del Col·legi Oficial de Metges de Lleida a l’avinguda Rovira Roure El ple municipal dona suport unànime a la moció de la Plataforma de Imagen Personal “Creer en nosotros” que demana retornar el sector de la perruqueria i l’estètica a l’IVA reduït del 10%

El ple ordinari del mes de novembre ha aprovat per unanimitat el III Pla local per a la infància de Lleida 2020-24. Aquest document fixa les prioritats i les polítiques per l’atenció a la infància en els propers anys i incorpora accions específiques per afrontar els efectes de la Covid-19. El pla aprofundeix en els eixos traçats en els documents anteriors adequant les estratègies al moment actual i en alineació amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de l’ONU. 

El III Pla Local per a la infància de Lleida 2020-24 té la finalitat d’orientar polítiques d’infància en els propers anys. La transversalitat d’aquest document, que és fruit d’un procés participatiu ampli, “mostra la voluntat del govern de la Paeria per posar en primera línia les polítiques d’infància”, ha remarcat la tinent d’alcalde i regidora d’Educació Sandra Castro. També s’ha aprovat avui la declaració del Dia Universal de la Infància amb motiu de la celebració de l’aniversari de la Convenció sobre els drets dels infants, que se celebra el 20 de novembre.
Llum verda al ple d’avui també al conveni pel Pacte del Temps 20-21 entre la Paeria i la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society per a l’organització del Pacte del Temps a Lleida 2020-21. La tinent d’alcalde i regidora de Feminismes, Sandra Castro, ha explicat que la reforma horària “va de millorar la vida de les persones i una oportunitat per posar la persona al centre” i amb aquest conveni la voluntat és “convertir Lleida en una ciutat referent pel que fa als usos del temps i avançar en canvis que permetin compatibilitzar la vida familiar i laboral, i donar sortida al sistema heteropatriarcal que centra la vida en el treball i la productivitat econòmica”.
La tinent d’alcalde i regidora de Feminismes, Sandra Castro, ha destacat que amb el conveni es dona compliment als compromisos del Pacte de Sant Joan, el pacte del govern d’entesa, i es recondueix el compromís de Lleida per la reforma horària, iniciat al 2016. El conveni s’ha aprovat amb els vots a favor d‘ERC, JuntsxCat i el Comú, l’abstenció del PSC i PP i els vots en contra de C’s.

Aprovat el Pla de millora urbana per a la construcció de la nova seu del Col·legi Oficial de Metges de Lleida
En matèria urbanística, destaca l’aprovació per unanimitat de l’inici de procediment d’alteració dels termes municipals d’Alpicat i Lleida, un expedient que té com a objectiu ordenar diferents terrenys limítrofs que havien quedat dividits per la construcció de la variant nord de l’autovia i que permetran el reordenament urbanístic de l’entorn de les Basses.
També ha tirat endavant en la sessió ordinarària del ple del mes novembre el Pla de millora urbana d’ordenació de volums i composició de façanes per a la construcció de la nova seu del Col·legi Oficial de Metges de Lleida i una residència, al solar situat a l’avinguda Alcalde Rovira Roure núm. 41 El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha explicat que aquest pla de millora permetrà tirar endavant la nova seu del Col·legi de Metges a més “d’un vial que feia 20 anys que estava pendent de realitzar que permetrà una nova via d’accés entre Rovira Roure i el carrer Màrius Torres i permeabilitzar els accessos de tota la zona. El compromís de l’Ajuntament és atorgar ràpidament el permís de llicència d’obres perquè sigui una realitat al 2021”, ha destacat Postius

Continuació de les actuacions al camí del Riu
El ple de l’Ajuntament de Lleida també ha aprovat els expedients de la comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de l’habitatge i transició ecològic,. S’ha donat llum verda amb el vot unànime de tots els grups municipals als acords de formalització de servitud de pas als terrenys afectats pel projecte del Camí del riu Segre, FASE 2, entre el Parc de la Mitjana i la Torre de la Mata i al text del Conveni de col·laboració entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Ajuntament de Lleida per a l’aprovació d’actuacions en cas d’avís preventiu o d’episodi ambiental de contaminació per reduir les emissions de diòxid de nitrogen i/o partícules. El primer expedient, segons ha detallat el tinent d’alcalde i regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte ha explicat que aquest acord permetrà continuar amb les obres del camí del riu.
La sessió plenària d’avui ha aprovat, així mateix, la ratificació del Consorci del Museu de Lleida.

Suport unànime a la petició del sector de l’estètica i la perruqueria de retornar a una aplicació de l’IVA del 10%
En aquest ple de novembre s’ha debatut la moció promoguda per la plataforma “Creer en nosotros” per la baixada de l’IVA al 10% al conceptuar la perruqueria i l’estètica com a bé de primera necessitat, que ha comptat amb el suport unànime de la corporació municipal.
Ha intervingut en nom de la Plataforma la seva portaveu, Anna Orea, que ha exposat la situació crítica que viu el sector de la perruqueria i estètica arran de la pandèmia i la repercussió que té en les i els professionals del sector que s’hagi mantingut l’IVA al 21% , una mesura aplicada l’any 2012.
El ple municipal del mes de novembre ha aprovat els següents expedients corresponents la comissió d’Economia:
- plec de clàusules per contractar el servei de reparació de ferms granulars dels camins públics de l’Horta de Lleida. Es realitzarà amb àrids reciclats. Pressupost de la licitació, 146.934 euros, 111.467 dels quals s’executaran el 2021 i els 35.466 restants, en els primers quatre mesos del 2022.
- licitació del Pla d’adquisició, manteniment i millora de la senyalització vertical i horitzontal, pressupostada en 120.530 euros i repartida en dos anualitats: 95.099 euros per al 2021 i 25.430 euros per als dos primers mesos de 2022.
- licitació del subministrament d’àpats al menjador municipal de la Panera 7 per al 2021 (per valor de 37.538 euros)