<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35393>>.

La Paeria presenta el nou ecosistema de Promoció Econòmica per reforçar el lideratge de la ciutat

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha remarcat que el canvi de model aposta per una marca pròpia que identifiqui Lleida, que s’aplicarà amb cogovernança, treballant amb institucions i el teixit empresarial lleidatà La renovada Regidoria mostra la voluntat de convertir la promoció econòmica en un eix de treball, per optimitzar les oportunitats i identificar les fortaleses i atraure inversions i talent, per recuperar i rellançar l’activitat econòmica El tinent d’alcalde Paco Cerdà ha explicat la reformulació de l’àrea, basada en la informació, la formació, l’acompanyament i l’acció, i que compta amb la transversalitat i la implicació del conjunt de regidories de l’Ajuntament

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha remarcat que el canvi de model aposta per una marca pròpia que identifiqui Lleida, que s’aplicarà amb cogovernança, treballant amb institucions i el teixit empresarial lleidatà La renovada Regidoria mostra la voluntat de convertir la promoció econòmica en un eix de treball, per optimitzar les oportunitats i identificar les fortaleses i atraure inversions i talent, per recuperar i rellançar l’activitat econòmica El tinent d’alcalde Paco Cerdà ha explicat la reformulació de l’àrea, basada en la informació, la formació, l’acompanyament i l’acció, i que compta amb la transversalitat i la implicació del conjunt de regidories de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Lleida ha presentat el nou ecosistema de Promoció Econòmica que regirà l’activitat municipal per contribuir en la recuperació econòmica de la ciutat, un dels eixos prioritaris de l’equip de govern en el context de Covid-19. El paer en cap, Miquel Pueyo, amb el tinent d’alcalde i regidor d’àrea, Paco Cerdà, han donat els detalls de la renovada Regidoria, sent un projecte de ciutat que ha de revertir en una millor sortida de la crisi. La presentació s’ha fet presencialment a La Llotja, amb representants del sector empresarial, i s’ha emès en línia, amb el seguiment d’una vuitantena d’entitats i agents de l’àmbit.
L’alcalde ha mostrat la voluntat de convertir la promoció econòmica en un línia de treball transversal per optimitzar les oportunitats de creixement i identificar les fortaleses, perquè es pugui donar un suport efectiu a les potencialitats del teixit empresarial, les primes i els emprenedors/es.
La Paeria fa aquest canvi de model, ambiciós i complex, amb el suport del grup 6-G format per la Diputació de Lleida, les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega, la Universitat de Lleida, la Generalitat i el mateix Ajuntament. La nova Regidoria està pensada i planificada per treballar per al bé comú i perquè sigui una eina útil i operativa, per construir una ciutat més justa, saludable, emprenedora i, alhora, alineada amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible.
El paer en cap ha apuntat algunes de les dinàmiques tranversals establertes, com amb les àrees d’Urbanisme (generadora de nous espais per al creixement), Joventut (coworking, economia social i cooperatives de treball), Agenda 2030 (Parc Científic o Inno4Agro), o tres àrees ja connectades com Consum, Comerç i Mercats; Ocupació i Responsabilitat Social i la renovada Promoció Econòmica i Emprenedoria. A més, hi participen de manera rellevant Turisme de Lleida, Fira de Lleida Mercolleida, Edullesa i el Centre de Negocis i Convencions.
En el seu parlament, l’alcalde ha assenyalat que liderar la capitalitat AgrobioTech del sud d’Europa és l’objectiu principal dins el projecte de ciutat que treballa l’equip de govern amb la perspectiva de l’any 2030. En aquesta orientació hi tenen un paper important els fons europeus Next Generation.
Pueyo ha apostat per la cogovernança, entesa en termes de ‘major eficiència de cara a la ciutadania’, i en l’enfortiment de la marca pròpia de promoció econòmica. Ha afegit que ‘el futur de la ciutat mereix un esforç complementari, noves estratègies i un continu treball en equip: responsable, sostenible i realista. L’activitat econòmica de la nostra ciutat mereix la màxima dedicació i treball per part de tot l’engranatge municipal i els agents implicats’. I ha conclòs remarcant els dos objectius principals: la recuperació i el rellançament de l’activitat econòmica i treballar per la ciutat de les persones, perquè ningú no quedi enrere. 
El tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, ha subratllat que s’està reforçant la regidoria “perquè entenem que som un servei públic proper i de qualitat que movem la nostra acció a partir de 4 pilars: informació, formació, acompanyament i acció”. I ha destacat que “si bé és cert que ens encarem al teixit empresarial de la ciutat, sigui quina sigui la seva dimensió, també ho és que la nostra missió té repercussió directa en el conjunt de la societat”.

La nova Regidoria

Tindrà la seva seu a l’edifici de Mercolleida on s’incorpora la plantilla de tècnics i tècniques en promoció econòmica i on desplaça l’Oficina de Recuperació Econòmica que es va posar en marxa per donar resposta a les empreses durant la crisi per la COVID en paral·lel a les àrees d’Emprenedoria i Creixement Empresarial, la Promoció Econòmica i els nivells transversals d’administració i comunicació.

Catàleg de serveis i cartera de projectes

La missió de la nova Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria continua essent treballar pel desenvolupament i la recuperació econòmica de Lleida. El concepte clau és el desenvolupament local i més en el context actual.
Oficina de Recuperació Econòmica (ORE): El seu objectiu se centra en treballar per a què les empreses de Lleida es recuperin de l'efecte de la crisi COVID-19 i en adaptar els serveis i l’atenció a cada requeriment socioeconòmic o a cada fase de postpandèmia.
S’ofereix:
-Assessorament estratègic especialitzat
-Facilitar i integrar informació de tràmits i serveis,
-Participar en la professionalització de les empreses i fer pedagogia (està en el nostre deure ésser actius i proactius en la divulgació de bones pràctiques empresarials)
Emprenedoria i el creixement empresarial: Es treballa en base a dues estratègies sòlides i complementàries com són, d’una banda, els projectes estratègics que configuren la complexitat dels més 50 programes i accions del Pla per a la Recuperació Socioeconòmica de Lleida. I, d’altra banda, fer costat a les empreses en el seu cicle de vida.
Es tracta tenir presència i efectivitat per informar, assessorar, formar i acompanyar a les persones emprenedores, a les persones autònomes i a les pimes al llarg del cicle de vida de la seva empresa.
-Servei de foment de l’emprenedoria.
-Servei d’informació i assessorament empresarial.
En aquest àmbit es dona prioritat als serveis d'acompanyament empresarial focalitzats en:
-El creixement i la consolidació empresarial.
-Les eines d’autodiagnosi “Salut Empresarial”:
-La Formació
-I els recursos. El finançament
La Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria estarà atenta al naixement de les empreses, al seu desenvolupament i també participarà en el moment de l’assistència a la inversió. Això vol dir participar del moment en què cal ajudar a incentivar la inversió interna, però també esdevenint útils, operatius i proactius en el punt en què l’empresa necessiti agilitat en els projectes que impulsi i es generaran espais de trobada per a tot el teixit empresarial de Lleida.
Promoció Econòmica: Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria ha de ser el bastió que garanteixi la necessària agilitat en la relació entre l’empresa i el seu projecte i l’administració i tot el procés de tramitació administrativa o jurídica.

En el nivell pur de la promoció econòmica s’establirà una relació directa amb la competitivitat territorial i la competitivitat sectorial i es focalitzen serveis com ara:
-La captació inversions i la localització empresarial
-L’acompanyament en tramitació urbanística i d'activitats
En aquest sentit, es desenvoluparan projecte com:
-La gestió pla de reactivació socioeconòmica,
El projecte pilot de millora de competitivitat de polígons industrials,
La promoció de sol industrial
La nova Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria serà present en el moment en què una iniciativa empresarial acaba el seu recorregut. En aquest punt, a través del programa REEMPRESA, es en altres empresaris o persones emprenedores el relleu que garanteixi la continuïtat de l’activitat empresarial, ja sigui per emprendre un nou camí o per continuar i revitalitzar la línia vigent.

Gestió del Pla de Reactivació Socieconòmica per a la ciutat de Lleida
Aquest pla és el marc de referència de la nova Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria i, en aquest sentit, es liderarà la governança compartida que té el seu fonament en:
-9 objectius estratègics
-31 programes
-57 projectes
-I un pressupost de més de 7 milions d’euros (7.041.085 €)

Nova pàgina web:
La Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria estrena pàgina web https://promocioeconomica.paeria.cat
Aquesta pàgina web ens defineix la regidoria, els serveis i els projectes amb la idea que cada perfil empresarial de Lleida trobi les eines, en funció de les seves necessitats:
-Emprenedoria i creació d’empreses
-Creixement i consolidació empresarial
-Invertir a Lleida
-Comunitat emprenedora
-L’Oficina de Recuperació Econòmica
-Ajuts i subvencions