<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/35717>>.

La web de transparència incorpora millores per accedir a informacions d’interès ciutadà

A partir de demà es podran consultar les agendes públiques de tots els membres de la Corporació Municipal La Comissió per la Transparència ha tractat, entre altres, el calendari de les comissions de seguiment o la celebració de la 2a Fira de la Contractació

A partir de demà es podran consultar les agendes públiques de tots els membres de la Corporació Municipal La Comissió per la Transparència ha tractat, entre altres, el calendari de les comissions de seguiment o la celebració de la 2a Fira de la Contractació

L’Ajuntament de Lleida ha incorporat millores a la pàgina web de Transparència perquè la ciutadania pugui accedir d’una manera més àgil i directa a informacions del seu interès. Basant-se en el dret d’accés a la informació pública, una de les opcions que cal destacar és un tràmit que permet exercir aquest dret i a través del qual pots sol·licitar l’accés a informació pública de l’ens. Per fer-ho, cal registrar la petició, com s’explica en aquest apartat, on també hi ha referències a peticions registrades anteriorment, així com la normativa a què fa referència, entre altres.

Un altre apartat que s’ha ampliat és el registre de grups d’interès per conèixer les persones o organitzacions que influeixen o intervenen en l’elaboració de les polítiques públiques de l’ens municipal i quines activitats duen a terme. Igualment, inclou l’enllaç per si un grup d’interès vol inscriure’s al registre. 

A la Comissió de Transparència, que ha tingut lloc aquest dimarts, també s’ha indicat que a la web hi ha un espai de consultes públiques, amb la modificació de l’ordenança d’establiments de pública concurrència de Lleida. 

Agendes públiques de la Corporació Municipal
Les agendes públiques dels membres de la Corporació Municipal es podran consultar a partir de demà en aquest enllaç. D’aquesta manera, tal com s’havia planificat, s’incorporen per al coneixement de la ciutadania els actes de les agendes que tenen els regidors i regidores de l’oposició. La Paeria ja va començar al juny a fer públiques les agendes dels i les regidores de l’equip de govern, amb els actes a una setmana vista i podent consultar també l’històric. La Paeria dona resposta al compromís i la normativa de transparència i abans d’acabar l’any afegirà la informació sobre els càrrecs directius i membres del gabinet d’Alcaldia.

Comissions de Seguiment
La Comissió per la Transparència fa el seguiment de les concessions dels serveis municipals d’acord amb el que estableix el cartipàs municipal i els contractes signats amb concessionàries. D’acord amb això, s’ha establert el calendari de les comissions de seguiment dels contractes. Es farà al desembre la d’Ilnet; al gener del 2022 la d’Aqualia; al febrer la d’Autobusos de Lleida, i al març, la de la zona blava.

2a Fira de la Contractació
Un altre dels temes que s’han exposat a la Comissió de Transparència és la celebració de la 2a Fira de la Contractació, que es preveu per als mesos de gener o febrer. Aquesta cita té l’objectiu de promoure una contractació pública sostenible, transparent i accessible i facilitar la màxima participació de les petites i mitjanes, les empreses locals, emprenedores i innovadores en les licitacions públiques. La 1a edició de la fira va tenir lloc telemàticament el febrer del 2021, i va ser l’aparador de les principals licitacions que l’Ajuntament de Lleida havia d’emprendre enguany, amb 84 contractes per un valor de 7 milions d’euros.

Contractació Responsable
Precisament, pel que fa a la contractació pública socialment responsable, l’equip de govern es posarà a treballar avit amb l’inici del Grup de Treball de la revisió de contractació responsable. Les entitats socials i el Pacte Social per a la ciutadania han demanat posar-ho en marxa per tal d’avançar en les mesures que puguin prevenir desigualtats en els diferents sectors i actuar com a motor de transformació social.