<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36107>>.

La Paeria renova la proposta educativa del programa Familiari amb el Family Joc

En la 5a edició del programa, l'àrea de Salut Pública ha dissenyat un joc didàctic, similar a l’oca, sobre temes que afecten infants i preadolescents perquè es puguin abordar en família. L’objectiu és prevenir i generar espais de comunicació Es repartiran 2.000 jocs a l’alumnat de centres educatius i els recursos municipals que treballen amb famílies també tindran el Family Joc com a eina educativa

En la 5a edició del programa, l'àrea de Salut Pública ha dissenyat un joc didàctic, similar a l’oca, sobre temes que afecten infants i preadolescents perquè es puguin abordar en família. L’objectiu és prevenir i generar espais de comunicació Es repartiran 2.000 jocs a l’alumnat de centres educatius i els recursos municipals que treballen amb famílies també tindran el Family Joc com a eina educativa

L’Ajuntament de Lleida ha renovat la proposta educativa del programa Familiari en la seva cinquena edició amb el nou Family joc. Consisteix en una iniciativa didàctica, semblant al joc de l’oca, que permet fer activitats en família i parlar sobre temes que són importants d’abordar amb infants i joves preadolescents. Els objectius de la iniciativa és poder gaudir del temps de lleure en família i generar espais de comunicació i confiança com a factor de protecció clau en la prevenció de conductes de risc en etapes posteriors.

L’àrea de Salut Pública de l’ajuntament ha dissenyat aquest joc per acompanyar i reforçar les famílies en el seu rol d’educador perquè tinguin eines per proporcionar als seus fills i filles un entorn segur i de benestar. D’aquesta manera, es potencia el vincle afectiu i la bona comunicació familiar, elements fonamentals per al seu creixement personal.

Family Joc
El joc disposa d’un tauler, sis fitxes, un dau per jugar-hi i deu cartes amb la proposta d’activitats per debatre i reflexionar entorn de la gestió de les pantalles, com afrontem els conflictes, les normes i els límits, parlar d’afectivitat i sexualitat, el consum de substàncies, etc. S’inclou un díptic informatiu i un solucionari amb respostes a diferents qüestions que poden sorgir durant les activitats. (descarregar material)
La participació de les famílies en els projectes de promoció de la salut és de vital importància per a l’adquisició dels continguts d’aquests projectes per part d’infants i joves. Malgrat això, de vegades, resulta un repte aconseguir la implicació de les famílies en els projectes i es fa necessari trobar fórmules motivadores que facilitin informació i recursos. El Family Joc s’ha creat per poder compartir temps i aprendre conjuntament.
El programa compta amb la complicitat dels centres educatius i un calendari específic amb la proposta d’activitats a realitzar amb el grup classe i el treball que fan a través dels programes educatius per promocionar la salut i els hàbits saludables.

Repartiment del joc als centres educatius
L’Ajuntament repartirà 2000 jocs a l’alumnat de 10 i 11 anys (6è de Primària), de centres educatius de la ciutat i a centres d’educació no formal (11 Serveis d’intervenció socioeducatius i Ciberaules, i 5 ludoteques municipals). També es distribuirà pels diferents centres de serveis socials de la ciutat. A més, s’oferiran tallers a famílies a través de les AMPA i els centres educatius per donar a conèixer el joc, facilitar eines educatives a les famílies i, sobretot, enfortir i empoderar-los en la seva tasca educativa diària.

Programa Familiari
L’àrea de Salut Públic impulsa diferents projectes per donar suport a les famílies i els centres educatius en la promoció de la salut de la infància i el jovent. Un d’aquests és el Familiari, un programa educatiu de promoció de la salut i parentalitat positiva. La iniciativa no es va poder realitzar l’any passat a causa de la situació sanitària. El programa Familiari compta amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i està finançat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i el Ministerio de Sanidad.