<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36119>>.

Lleida mostra un any més la seva solidaritat amb La Marató

El paer en cap participa atenent trucades telefòniques dels ciutadans i ciutadanes que han volgut fer les seves aportacions econòmiques L’alcalde Miquel Pueyo assenyala que la trajectòria de La Marató representa 30 anys de responsabilitat col·lectiva i expressió de solidaritat d’un poble 

El paer en cap participa atenent trucades telefòniques dels ciutadans i ciutadanes que han volgut fer les seves aportacions econòmiques L’alcalde Miquel Pueyo assenyala que la trajectòria de La Marató representa 30 anys de responsabilitat col·lectiva i expressió de solidaritat d’un poble 

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha col·laborat avui com un voluntari més en La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada a la salut mental i que enguany ha arribat a la seva 30a edició.

L’alcalde de Lleida, juntament amb altres regidors de l’Ajuntament i personatges públics de la ciutat, ha donat suport al programa solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 des de fa tres dècades, atenent les trucades telefòniques dels ciutadans i ciutadanes que han volgut fer les seves aportacions econòmiques i que es derivaven a la Sala Víctor Siurana del Rectorat de la UdL.
A més de la Universitat de Lleida, l’organització de La Marató ha habilitat altres tres centres d’atenció de trucades: Fira de Barcelona, el Port de Tarragona i el Palau de Congressos de Girona.
Miquel Pueyo, que ha coincidit durant el seu torn de trucades amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; el subdelegat del Govern central, Jose Crespín; el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, la diputada Cristina Casol i el Sr. Postu, entre altres, ha manifestat l’encert en dedicar l’edició d’enguany de La Marató a les malalties mentals, una problemàtica que s’ha agreujat arran de la Covid.
L’alcalde de Lleida ha assenyalat que la trajectòria de La Marató representa 30 anys de responsabilitat col·lectiva i expressió de la solidaritat d’un poble, que un any més es manifesta a través de les trucades telefòniques, de l’ingrés directe i enguany, com a novetat, a través de canals de servei de pagament immediat com el bizum. Tall de veu Miquel Pueyo
La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3, enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties. La Marató té una important tasca de sensibilització de la població catalana respecte a les malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les. Per a La Marató és tan rellevant la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l'educació de la societat en la cultura científica. El 1992, TV3 va ser la televisió pública pionera a Espanya a fer un ‘telethon’. Aquest tipus de programa, amb llarga tradició televisiva als Estats Units i en altres països europeus, es va plantejar com un repte per a la televisió autonòmica de Catalunya que, a hores d'ara, ja està plenament consolidat.