La Paeria proposa incorporar quinze persones per gestionar els projectes finançats amb els Next Generation

El Ple d’aquest mes procedirà a l’aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals per al 2022, després que s’hagi desestimat l’única reclamació presentadaLa Comissió Informativa d’Economia ha tirat endavant amb l’aprovació inicial del Reglament Orgànic Municipal (ROM) i ha donat compte de diverses subvencions i convenis

El Ple d’aquest mes procedirà a l’aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals per al 2022, després que s’hagi desestimat l’única reclamació presentadaLa Comissió Informativa d’Economia ha tirat endavant amb l’aprovació inicial del Reglament Orgànic Municipal (ROM) i ha donat compte de diverses subvencions i convenis

La Comissió Informativa per les polítiques de gestió d’Economia, Presidència, Participació i Promoció Econòmica traslladarà al Ple municipal l’aprovació del programa Temporal per implementar, executar i supervisar els projectes finançats amb recursos procedents dels fons europeus Next Generation. El programa preveu la incorporació immediata de quinze persones, de les quals sis ocuparien llocs de treball transversals i nou, d’específics, vinculats a convocatòries. En funció de l’evolució de les convocatòries, s’hi sumarien disset llocs més de tècnics superiors a administratius i auxiliars administratius, preveient la promoció del personal intern.

El programa Temporal s’ha plantejat per disposar de personal per gestionar el nombre més gran de fons europeus provinents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència i dels fons REACT-EU. Entre els objectius específics, contempla estar atents a les convocatòries que es publiquin, coordinar els departaments municipals implicats, elaborar projectes executables o fer el seguiment per complir els indicadors. La iniciativa es preveu per un termini de dos anys, prorrogable. Es finança inicialment amb el capítol 1 (despeses de personal) del pressupost de Paeria, per anar-ho imputant posteriorment a cada convocatòria.

La Comissió d’aquest dimecres ha procedit a l’aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals per al 2022, després que s’hagi desestimat l’única reclamació presentada. La tinent d’alcalde i presidenta de la comissió, Montse Pifarré, ha remarcat que són unes ordenances fiscals compromeses amb la ciutadania i amb el context socioeconòmic. Pifarré ha afegit que s’han projectat per alinear-se en la reconstrucció de la ciutat, que és la prioritat de l’equip de govern municipal. Les noves ordenances contemplen congelar els tributs, per no carregar a les famílies; simplificar els tràmits; atansar l’administració a la ciutadania; posar en valor el reciclatge i el medi ambient, i es fa pagar a grans distribuïdors per l’ús del sòl.

L’ordre del dia de la comissió ha inclòs dos assumptes d’urgència. Un ha estat informar favorablement sobre l’aprovació del Reglament Orgànic Municipal (ROM), perquè es pugui sotmetre a informació pública. Si no hi ha al·legacions, esdevindrà definitiu. Aquest reglament defineix, entre altres, les funcions dels càrrecs electes, el funcionament dels òrgans de govern i les comissions o els drets i les obligacions dels membres de la corporació municipal. L’altre punt afegit d’urgència ha estat la correcció d’una errada en el contracte de servei per a la prestació dels serveis postals de la Paeria.

Entre altres punts, s’ha donat compte de l’aprovació de les sol·licituds al Ministeri de Política Territorial de subvencions destinades a la transformació digital i modernització de les Entitats Locals. L’assignació màxima és de 522.313 euros, per executar-se fins al 31 de desembre del 2022, d’acord amb cinc línies estratègiques: administració orientada al ciutadà, operacions intel·ligents, govern de la dada, infraestructures digitals i ciberseguretat.

De l’àrea de Participació Ciutadana s’ha tirat endavant amb la concessió d’ajuts per al foment de la participació comunitària i el voluntariat als barris. Es destinaran 106.768 euros a propostes de 34 entitats. La comissió ha exposat les justificacions de diferents línies subvencionadores de l’àrea i, a més, s’ha informat que el Registre Municipal d’Entitats ha registrat 14 altes aquest 2021. Actualment, hi ha 862 entitats inscrites.

De Consum, Comerç i Mercats s’ha traslladat les actuacions en el Mercat majorista de fruites i verdures. La Paeria ha obert una nova línia de treball amb els operadors del Mercat Central per arribar a un sistema de Co-disseny en termes de gestió de l’equipament municipal. Té a veure amb l’eficiència energètica, l’automatització dels accessos o la revisió dels horaris. En aquest àmbit encara, s’ha donat compte de la subvenció de 19.365 euros atorgada pel Ministeri de Consum per finançar activitats de la Junta Arbitral de Consum de Lleida.

Finalment, per part de la Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria s’ha informat dels acords de col·laboració amb els Col·legis de Gestors Administratius, d’Economistes i d’Agents de la Propietat Immobiliària. També dels quatre convenis amb subvencions nominatives amb la COELL, AP Lleida, Pimec Lleida i Empresa Familiar, per un import total de 22.000 euros.