Els ens locals catalans i Presidència aborden la situació de la Covid-19

Lleida, en la reunió urgent convocada per Laura Vilagrà amb ajuntaments, diputacions, delegacions de la Generalitat i entitats municipalistes

Lleida, en la reunió urgent convocada per Laura Vilagrà amb ajuntaments, diputacions, delegacions de la Generalitat i entitats municipalistes

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha participat en la reunió urgent que ha convocat avui la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, en relació amb la situació epidemiològica. En la sessió han pres part ajuntaments de més de 50.000 habitants, les diputacions, delegacions territorials del Govern així com entitats municipalistes, entre les quals ACM (Associació de Municipis de Catalunya), FMC (Federació de Municipis de Catalunya) així com micropobles.

Pueyo ha destacat que els ajuntaments seran la primera línia a la qual s’adreçaran demandes, reclamacions i peticions d’informació, i ha insistit en la necessitat de gestionar “amb molta intel·ligència emocional l’impacte que tot plegat tindrà sobre les festes”. L’alcalde ha assenyalat que, fins fa molt poc, “s’havia dit a la població que aquest seria un Nadal, entre totes les cometes del món, normal”.

Mesures econòmiques

En la reunió, el paer en cap s’ha mostrat preocupat per “l’estat d’ànim i per l’equilibri” de la població. En aquest sentit, ha remarcat que cal gestionar la situació amb una informació molt acurada.

Ha subratllat que, especialment, es vetlli per la situació de les persones més vulnerables i sense llar i ha demanat, a més, mesures econòmiques per als sectors que es veuran més afectats per les restriccions adoptades.