<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36136>>.

Torna Cucalòcum en petit format i amb totes les mesures de seguretat

L’Ajuntament de Lleida ha creat unes polseres per tal que els infants amb necessitats especials puguin entrar al parc sense fer cuesObrirà les portes del 27 de desembre al 4 de gener amb una vintena d’activitats de tipus lúdic, formatiu, cultural i esportiu

L’Ajuntament de Lleida ha creat unes polseres per tal que els infants amb necessitats especials puguin entrar al parc sense fer cuesObrirà les portes del 27 de desembre al 4 de gener amb una vintena d’activitats de tipus lúdic, formatiu, cultural i esportiu

Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i Cucaesport tornaran obrir les portes del 27 de desembre al 4 de gener (el dia 1 romandrà tancat) amb una vintena d’activitats de tipus lúdic, formatiu, cultural i esportiu. Enguany el saló es presenta en petit format ja que només està disponible el Pavelló 3, ja que el Pavelló 4 s’utilitza enguany com a instal·lació del Pla Iglú. Aquest fet ha obligat a reduir el nombre d’activitats, alhora que els salons s’han rebatejat amb el nom de Petit Cucalòcum i Petit Cucaesport i s’ha rebaixat en un terç el preu de l’entrada infantil, la qual ha passat de 4,50 € en la darrera edició als 3 € actuals.

Sandra Castro, tinenta d'alcalde i regidora d’Educació de l’Ajuntament de Lleida, ha destacat que el saló es portarà a terme amb totes les mesures de seguretat sanitària, com l’obligatorietat de l’entrada al bar amb certificat COVID a partir dels 13 anys, la mascareta obligatòria per a totes les persones majors de 6 anys (i recomanable per a les menors de 6 anys), la neteja de mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrada i sortida del parc, banys i activitats, i la limitació d’aforament al 50% (un màxim de 750 persones simultàniament). Cadascuna de les activitats tindrà també un aforament màxim i s’han suprimit els esports d’equip més multitudinaris.

Castro ha anunciat també que l’Ajuntament de Lleida ha creat unes polseres que es repartiran entre els centres educatius especials de la ciutat de Lleida (Plançó, Esperança, Llar de Sant Josep, Aremi, Down Lleida) i entre les escoles bressol (en el cas d’infants atesos per equips d’atenció psicopedagògica) per tal que aquests nens i nenes amb necessitats especials puguin entrar al parc sense fer cues.

Manel Llaràs, president de la Comissió de Comerç i Turisme de la Cambra de Comerç de Lleida, ha afirmat que Cucalòcum és un esdeveniment que “fa ciutat” en ésser una iniciativa que busca més l’interès social que no pas l’econòmic. De la seva banda, Paco Cerdà, diputat de la Diputació de Lleida, ha destacat la llarga trajectòria del parc, que ve funcionant des de fa 30 anys, “una efemèride important”, i ha afegit que el saló “ha esdevingut una necessitat per als infants de Lleida”. Joan Segura, director dels Serveis Territorials de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, ha lloat “l’aposta valenta“ dels organitzadors de Cucalòcum, els quals “han fet un gran treball per fer un parc segur per a tothom”.

Petit Cucalòcum (30a edició) i Petrit Cucaesport (15a edició) inclouran activitats de salut i alimentació (Aprenem a fer pa amb el Gremi de Forners de Lleida); cultura i tradicions (Aprèn a fer castells amb els Castellers de Lleida); educació i lleure (llits elàstics i als inflables, jardí de sorra, carrussel dels petits, maquillatge infantil, contacontes, jocs de taula, Parc Viari de la Guardia Urbana); manualitats (El món del coto fluix, Pinta amb Divermàgic); esports (tennis taula, hoquei, golf i bàdminton) i altres (Fes-te una foto amb el Pitxo).

Cal dir que la ludoteca es planteja com un espai de joc lliure delimitat en diferents zones de moviment adaptades a diferents edats i amb materials específics (espai de nadons, primera infància, construccions, joc simbòlic, jocs de taula, etc.).

El preu de les entrades és de 3 € per als infants i de 2 € per als adults (per sessió de matí o tarda). Els infants menors d’1 any no paguen. El preus de l’abonament per 5 sessions és de 12 € per als infants i de 8 € per als adults, mentre que el de l’abonament per 10 sessions és de 20 € per als infants i de 15 € per als adults. Les entrades es podran adquirir online o a la taquilla del pavelló.

Concurs de dibuix per al cartell de Cucalòcum

El 16è Concurs de dibuix per il·lustrar el cartell promocional de Cucalòcum i Cucaesport, gestionat pel Centre de Recursos Pedagògics del Segrià entre els escolars de Lleida, ha estat guanyat per Sofia Pascual Romero, de l’escola Riu Segre de Lleida. En segona posició ha quedat Alba Vilanova Díaz, de l’Escola Els Til·lers d’Artesa de Lleida, mentre que Oumou Janneh Suso, de l’Escola santa Maria de Gardeny de Lleida, ha quedat tercer. Els guanyadors han rebut un regal, un diploma i el carnet d’honor del Cucalòcum. Tots els participants tindran també una entrada per al parc.

En total, han participat en el concurs 23 centres de Lleida i d’altres municipis de la comarca del Segrià (3 més que en l’anterior edició), mentre que el nombre d’alumnes participants ha estat de 2.139 (superant els 2.035 alumnes de l’any 2019). Es tracta d’escolars de 8 a 12 anys, dels cicles Mitjà i Superior de Primària.

Petit Cucalòcum i Petits Cucaesport estan organitzats per Fira de Lleida, en el segon cas en col·laboració amb la Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports (Servei d’Esports) de l’Ajuntament de Lleida.