<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36218>>.

Plena sintonia dels alcaldes i alcaldesses de la plana de Lleida respecte al model comercial de la capital

Aposta per un desenvolupament comercial de proximitat, integrat dins la trama urbana i que generi activitat en la ciutat

Aposta per un desenvolupament comercial de proximitat, integrat dins la trama urbana i que generi activitat en la ciutat

Plena sintonia sobre el model comercial de Lleida en la reunió dels alcaldes i alcaldesses de les capitals de la plana que s’ha celebrat avui sobre el projecte del SUR-42 Torre Salses. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit la trobada acompanyat del primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i de la regidora de Comerç, Mercats, Consum i Participació, Marta Gispert. A la sessió, celebrada de manera virtual, han assistit les alcaldesses de Tàrrega, Alba Pijuan, i de les Borges Blanques, Núria Palau, així com els alcaldes de Mollerussa, Marc Solsona; de Cervera, Joan Santacana, i de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal.

Miquel Pueyo ha explicat als edils la situació del projecte del SUR-42 Torre Salses i els ha traslladat que la voluntat de l’equip de govern ha estat, és i serà promoure un desenvolupament comercial de proximitat, integrat dins la trama urbana i que generi activitat en la ciutat. Els alcaldes de les capitals de comarca de la plana de Lleida han traslladat al paer en cap el seu suport a aquest model.

En relació amb el comunicat d’Eurofund Parc Lleida emès avui, la Paeria reitera el que ja va manifestar en el marc de la Junta de Govern Local del passat 29 de desembre, on va declarar caducats els expedients de les cessions anticipades i les ocupacions directes per a la construcció del Vial de Víctor Torres, que dona accés al SUR-42.

Aquests expedients es van declarar caducats d’acord amb un informe jurídic preceptiu del vicesecretari general de l’Ajuntament de Lleida. Tenint en compte el previst en aquest informe, i en pro de la seguretat jurídica, és procedent declarar la caducitat dels procediments en virtut dels quals es van aprovar inicialment -al Ple del 3 de maig de 2019- els convenis de cessió anticipada dels terrenys inclosos en el Projecte de construcció del vial de Víctor Torres.

Així mateix, i pel que fa als expedients d’ocupació directa dels solars per facilitar la construcció del vial Víctor Torres, i d’acord amb un informe econòmic del Coordinador General de l’Ajuntament de Lleida, la Paeria no té capacitat econòmica el 2022 per finançar l’import necessari per a l’execució dels vials Víctor Torres i Francesc Bordalba i Montardit, sigui amb fons propis o amb concertació d’una operació d’endeutament. Segons aquest informe, també s’indica que, de continuar amb la tramitació dels expedients d’ocupació directa d’aquestes finques a primers del 2022, l’Ajuntament de Lleida es pot trobar amb una reclamació d’expropiació per un import mínim de 2.667.979,6 euros a primers de 2026. Per tant, la Paeria no pot comprometre el pressupost municipal per una actuació d’aquestes característiques.