<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36229>>.

La Paeria posarà en marxa un projecte pilot de cura i atenció a infants per facilitar la conciliació familiar

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, i la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, han presentat avui el projecte +Temps x Tu, que té com a objectiu cobrir les necessitats puntuals de les famílies amb una oferta de lleure educatiu pública El projecte, que compta amb finançament de la Generalitat per import de 377.504 euros, prioritzarà col·lectius vulnerables, però donarà cobertura a totes les famílies de Lleida per tal que disposin d'una opció educativa per tenir cura dels seus fills i filles quan han de fer alguna gestió També s'amplien els casals per a infants a Setmana Santa, Nadal i Esportmania s'allargarà a finals de juny i principis de setembre, per tal de cobrir tots els períodes no lectius

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, i la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, han presentat avui el projecte +Temps x Tu, que té com a objectiu cobrir les necessitats puntuals de les famílies amb una oferta de lleure educatiu pública El projecte, que compta amb finançament de la Generalitat per import de 377.504 euros, prioritzarà col·lectius vulnerables, però donarà cobertura a totes les famílies de Lleida per tal que disposin d'una opció educativa per tenir cura dels seus fills i filles quan han de fer alguna gestió També s'amplien els casals per a infants a Setmana Santa, Nadal i Esportmania s'allargarà a finals de juny i principis de setembre, per tal de cobrir tots els períodes no lectius

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, i la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, han presentat avui al Saló de Sessions de la Paeria el projecte +Temps x tu, per a facilitar que les famílies de Lleida disposin d'una ajuda pública per poder conciliar millor el seu horari laboral amb la cura dels seus fills i filles menors de 14 anys.

Pueyo ha agraït a la consellera Verge el suport del seu departament, que fa possible aquest projecte gràcies a una ajuda de 377.504 euros, dins del Pla Corresponsable per al desplegament de serveis de cures a la infància i que és finançat per ministeri d'Igualtat. A la demarcació de Lleida, la inversió de la Generalitat arriba a 1,2 milions d'euros i a tot Catalunya supera els 20 milions, ha afirmat Verge.

L'alcalde ha explicat el contingut del projecte, que inclou un nou servei de cura i atenció puntual per a infants de 0 a 14 anys i l'ampliació dels casals fora del període lectiu. L'objectiu és cobrir les necessitats de conciliació de les famílies amb una oferta de lleure educatiu i esportiu pública i ampliar-la també a infants amb algun tipus de diversitat cognitiva i funcional, que fins ara quedaven al marge d'aquests recursos.

"Estem cavalcant la sisena onada de la Covid, patint una crisi econòmica i social i és evident que les persones i les famílies estan patint. Per tant, és aquell moment en què més a prop de les persones i de les seves necessitats concretes ens hem de situar. Presentem un nou servei universal de cura i atenció puntual d'infants per a famílies de Lleida, que complementarà i ampliarà l'oferta que ja tenim a les ludoteques municipals. Vull subratllar i agrair la col·laboració, la corresponsabilitat i la generositat del govern de Catalunya en relació amb les necessitats de la ciutat", ha afirmat el Paer en Cap.

"Aquest projecte té voluntat d'estabilitat en el temps perquè forma part de la transformació feminista que estem impulsant, on les cures i el temps són eixos centrals", ha afirmat, per la seva banda la consellera Verge. "Quan avancem en el dret a la cura estem alliberant de temps per les famílies, sobretot per a les dones, perquè la societat encara assigna a les dones aquestes tasques de cura. És un temps alliberat que podran fer sevir per participar en el mercat laboral i en la vida social i política, i per gaudir de temps d'oci, d'aprenentatge personal o d'autocura. En definitiva, possibilita el desenvolupament personal de les dones per participar en la societat plenament i amb la garantia de tenir coberts el dret a les cures i el dret al temps", ha afegit Verge, qui també ha subratllat la col·laboració amb els ens locals per a fer-ho possible.

Nous serveis per a les famílies

La principal novetat és un nou servei universal de cura i atenció puntual d'infants per a famílies de Lleida, que complementarà i ampliarà l'oferta que ja existeix a les ludoteques municipals. Comptarà amb tres escoles en diferents punts de la ciutat que oferiran aquest servei de forma pilot de dilluns a divendres a la tarda, de 16.30 a 20.30 hores i els dissabtes es farà a les ludoteques, que amplien el seu horari i obriran de 9.30 a 14.00 i de 15.30 a 18.30 hores amb un projecte educatiu d'altíssima qualitat, ha destacat la tinent d'alcalde d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro.

L'ampliació dels casals permetrà que per primer cop la Paeria compti amb una oferta pública d'activitats de lleure educatiu pels períodes de Nadal i Setmana Santa i que s'ampliïn les places d'Esportmania a finals de juny i setembre per cobrir tot el període de vacances d'estiu.

Pel que fa al període de Setmana Santa, s'oferiran 280 places, 64 per a infants de fins a dos anys i les 216 restants per a nens i nenes de 3 a 12 anys. El casal de Nadal comptarà amb 624 places distribuïdes en dos torns, 128 per a infants de fins a dos anys i 496 per a nens i nenes de 3 a 12 anys. A l'estiu, s'amplien les activitats de lleure esportiu per a nens i nenes de 4 a 14 anys d'Esportmania amb dos torns més i un total 340 places. Per tant, ara Esportmania començarà a finals de juny i s'allargarà l'última setmana d'agost i fins al 9 de setembre.

"Lleida és una ciutat educadora i amiga de la infantesa, que és aquella que té en compte totes les situacions familiars i intenta donar resposta a totes les necessitats possibles, fins i tot aquelles que són fruit d'una emergència o d'una situació inesperada. Aquelles famílies que es troben en situació de vulnerabilitat han de ser les primeres que tinguem en compte", ha afegit Pueyo.

Trobada de la consellera amb integrants del Consell Municipal de les Dones

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha mantingut una trobada amb integrants del Consell Municipal de les Dones amb qui ha compartit les principals línies d’actuació de la conselleria que presideix. En la reunió, que ha presidit l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, representants de diferents entitats membres del consell li han plantejat a la consellera aspectes com la necessitat de comptar amb censos específics de dones per diferents àmbits professionals, com ara el món empresarial o les treballadores del camp i la situació de les interrupcions voluntàries de l'embaràs a la ciutat, entre d’altres qüestions.

El Consell Municipal de les Dones és l’òrgan de participació de les entitats i organismes d’àmbit social, cultural, polític i econòmic per a la consulta, l’estudi i l’assessorament per a la plena incorporació de les dones a la vida ciutadana i per a l’assoliment de la igualtat de gènere.

A la trobada hi han assistit també el delegat del govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Drets Civils, Cooperació i Feminismes, Sandra Castro, la secretària de Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Montse Pineda, i la diputada d'Igualtat de la Diputació de Lleida, Helena Martínez.