La Paeria instal·larà plaques solars fotovoltaiques a la coberta del Pal·las

La Junta de Govern Local ha informat que l’Ajuntament s’acollirà als fons Next Generation per a aquest projecte, a través de la convocatòria de la Generalitat per executar projectes vinculats a l’autoconsum o energies renovables

La Junta de Govern Local ha informat que l’Ajuntament s’acollirà als fons Next Generation per a aquest projecte, a través de la convocatòria de la Generalitat per executar projectes vinculats a l’autoconsum o energies renovables

L’Ajuntament de Lleida instal·larà plaques fotovoltaiques en autoconsum a l’edifici del Pal·las. El projecte, que ja té la licitació contractada, s’executarà entre finals d’aquest mes i principis de febrer i s’ha adjudicat per 12.584 euros. La Junta de Govern Local ha informat que la Paeria s’acollirà als fons Next Generation a través de la convocatòria de la Generalitat, que incentiva l’autoconsum i les energies renovables. D’aquesta manera, la instal·lació podria quedar coberta per la subvenció i l’ajuntament només hauria de pagar la part corresponent a l‘IVA.
Les plaques solars fotovoltaiques es col·locaran a la coberta de l’edifici, amb un sistema de mòduls, amb suports de formigó i contrapesos i amb un control del inversor per injectar l’energia generada a la instal·lació. Aquesta energia serà transformada de corrent continua a corrent alterna per agafar-la de la xarxa elèctrica. La instal·lació està formada per 26 mòduls monocristal·lins de 550Wp cadascun, el que suposa un total de 14.300 Wp. S’inclou també col·locar un inversor trifàsic d’una potència nominal de 15kw. La subvenció que atorguen pels fons europeus dona un màxim de 850 kw instal·lats. Per tant, si es donés la subvenció cobriria tota la instal·lació.
L’edifici Pal·las consta de 9 plantes, dues de les quals soterrades, més la coberta. L’alt cost de l’electricitat i la voluntat de tendir a sistemes més sostenibles, fa que l’àrea municipal d’Urbanisme hagi plantejat la instal·lació d’aquests mòduls fotovoltaics que abasteixin l’edifici i contribueixen al medi ambient. L’Ajuntament de Lleida aposta per l’energia verda i per fer realitat la transició energètica a la ciutat. Així, impulsa accions per l’autoconsum tant en edificis municipals com en comunitats de veïns, aprofitant la normativa al respecte i aportant facilitats en bonificacions de l’IBI, entre altres. En aquest sentit, el Centre Cívic de Balàfia comptarà amb la primera instal·lació d’energia solar per autoconsum compartit sobre un edifici municipal, que produirà 68 mwh amb 108 panells solars d’energia fotovoltaica, a la coberta del centre.