La Generalitat i la Paeria treballen en una proposta de futur per al col·legi Cervantes

La nota etapa, prevista per al nou curs escolar, inclouria tres eixos d’actuació vinculats a l’espai, el projecte educatiu i el canvi de nom del centre

La nota etapa, prevista per al nou curs escolar, inclouria tres eixos d’actuació vinculats a l’espai, el projecte educatiu i el canvi de nom del centre

El Departament d’Educació i la Regidoria d’Educació de la Paeria treballen en una proposta de futur per al col·legi Cervantes, ubicat al Centre Històric de la ciutat. El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat de la tinent d’alcalde Sandra Castro, s’ha reunit aquesta tarda amb el director dels SSTT a Lleida, Claudi Vidal, per avançar en la concreció del projecte, que ha d’estar consensuat també amb la comunitat educativa i les famílies del centre. La proposta que elaboren ambdues administracions té tres eixos d’actuació: l’espai, el projecte educatiu i el canvi de nom.

Les qüestions relatives amb l’espai tenen a veure amb el fet que l’escola Cervantes té dos edificis: l’antic, ubicat al c/ Cavallers, amb l’alumnat de 3r a 6è de Primària, i el nou, al Canyeret, amb l’alumnat de P-3 a 2n de Primària. En total, hi ha 90 alumnes, en una línia. L’enfocament que es vol donar implica adequar l’edifici nou perquè pugui acollir infantil i primària en un únic equipament. La redistribució de l’espai en l’edifici del Canyeret comporta que s’hagin d’habilitar més aules en espais que ara compleixen una altra funció. Per això, l’Ajuntament posaria a disposició del Departament el centre de Companyia 2 perquè puguin disposar d’espais complementaris.

Es promourà una actualització del projecte educatiu arran de la nova realitat del centre, liderada per l’equip directiu i el claustre actual, amb el suport de la inspecció. L’acció suposarà cohesionar el claustre perquè participi en l’impuls al projecte eductiu que en derivarà.

Es contempla el canvi del nom del centre com a part del procés de renovació. La voluntat és que es faci un procés participatiu dins del centre perquè la mateixa escola proposi el nou nom, en consens amb els agents implicats.
Es preveu que les pròximes setmanes comenci el procés perquè cap al setembre es comencin a fer efectius aquests canvis.