La Paeria aprova els expedients de bonificacions de l’IBI als contractes de lloguer per habitatges socials

El ple de l’Ajuntament del mes de gener aprovarà les noves tarifes del servei d’auto-taxi

El ple de l’Ajuntament del mes de gener aprovarà les noves tarifes del servei d’auto-taxi

La Comissió Informativa per les Polítiques de Gestió d’Economia, Presidència, Participació i Promoció Econòmica traslladarà al Ple municipal d’aquest mes de gener els expedients amb les sol·licituds de bonificacions del 90% de l’Impost de Béns i Immobles (IBI) sobre els contractes de lloguer d’habitatges socials.

Aquest és un dels principals acords que ha adoptat avui la comissió, juntament amb l’aprovació del conveni de finançament d’inversions a la duana d’Edullesa, amb el qual es prorroga l’existent fins al 2026. També s’ha donat el vistiplau a la pujada de les tarifes del servei d’auto-taxi. Aquest darrer acord arriba després que la Comissió de Preus de Catalunya hagi aprovat un augment mitjà de tarifes del 2,8% per al 2022 i que la proposta de les associacions Lo Teu Taxi de Lleida i Tele Radio Taxi Lleida hagi obtingut un dictamen favorable del Departament de Concessions i del Departament de Mobilitat.
Altres acords que s’han tractat avui a la Comissió Informativa d’avui han estat la proposta del Plec de clàusules Administratives i de Prescripcions Tècniques del contracte de Servei d’esbrossada mecànica i manual per a les vies i espais públics de Lleida, que surten amb una licitació de 150.000 per a les dues properes anualitats.
La Comissió d’Economia també ha donat compte del cobrament d’1.260.351,89 euros del Departament d’Educació de la Generalitat, corresponents a impostos de construccions i obres, que estaven pendents d’exercicis anteriors al 2017. Així i tot, encara queden per cobrar uns 10.000 euros amb aquesta administració.
Dins d’aquest mateix capítol, la Comissió també ha informat sobre el deute pendent del Ministeri de Cultura amb l’Ajuntament de Lleida per l’Impost de Béns i Immobles que des del 2006 ha augmentat fins a 480.926,22 euros.
Entre altres assumptes, també s’ha donat compte de l’Oferta Pública d’Ocupació d’Estabilitat per a l’exercici 2021, que afecta 134 places de funcionaris interins i 12 de personal laboral.
Pel que respecta a l’àrea de Participació Ciutadana, s’ha explicat l’aprovació del conveni de cessió d’espais a la Parròquia Santa Maria Magdalena per a l’AVV del Clot de les Granotes i de la sol·licitud de pròrroga d’execució de la subvenció nominativa a la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida.
En l’àmbit d’Ocupació, s’ha informat de les accions de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) ‘Salvador Seguí’ les darreres setmanes, mentre que en l’àrea de Consum, Comerç i Mercats s’ha donat compte de les subvencions a diverses entitats de comerciants per a la promoció i dinamització de l’activitat comercial.
La Comissió Informativa s’ha clos amb un balanç de les activitats de Turisme de Lleida a l’exercici 2021.