<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36259>>.

Aprovat inicialment el pressupost municipal per a l’any 2022

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha anunciat avui al ple que ha signat aquest matí l’edicte per a la seva publicació urgent, un cop han quedat aprovats automàticament en no presentar-se cap moció de censura, i ha destacat que la ciutat no s’ha aturat durant els 30 dies d’aquest procés i que ara s’obre un nou procés “per tirar endavant les transformacions que la ciutat necessitat en un marc de diàleg i concertació”El ple de la Paeria acorda per unanimitat resoldre el conveni de cessió del Camp d’Esports al Lleida EsportiuL’alcalde i regidors de la corporació han mostrat el seu rebuig a l’assetjament patit pel regidor Sergi Talamonte

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha anunciat avui al ple que ha signat aquest matí l’edicte per a la seva publicació urgent, un cop han quedat aprovats automàticament en no presentar-se cap moció de censura, i ha destacat que la ciutat no s’ha aturat durant els 30 dies d’aquest procés i que ara s’obre un nou procés “per tirar endavant les transformacions que la ciutat necessitat en un marc de diàleg i concertació”El ple de la Paeria acorda per unanimitat resoldre el conveni de cessió del Camp d’Esports al Lleida EsportiuL’alcalde i regidors de la corporació han mostrat el seu rebuig a l’assetjament patit pel regidor Sergi Talamonte

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha anunciat avui durant el ple municipal ordinari l’aprovació inicial dels pressupostos de l’Ajuntament de Lleida per a l’any 2022, de forma automàtica després que no prosperés la moció de censura vinculada a l’aprovació d’aquests comptes. Aquest matí a primera hora Pueyo ha signat el decret que permetrà la publicació urgent del document al Butlletí Oficial de la Província. Quan es publiqui, s’obrirà un termini de 15 dies d’exposició pública previ a l’aprovació definitiva

“Dos mesos més tard del què hauria d’haver estat, Lleida té pressupostos. I els té perquè aquest Govern, aquest alcalde i aquests regidors i regidores, han actuat amb sentit de ciutat, posant Lleida i els lleidatans i lleidatanes al centre perquè han estat, són i seran la nostra màxima prioritat”, ha assenyalat Pueyo, que ha lamentat que el retard en la seva aprovació ha comportat “per exemple, que no s’hagi pogut concertar, encara, el préstec de cofinançament de 5 M€ de les actuacions dels fons Next Generation”.

L’alcalde ha fet un repàs pels projectes que s’han impulsat durant aquests últims 30 dies en els quals “la ciutat no s’ha aturat”, com l’acord per impulsar el nou pavelló de la Fira i l’institut de Cappont, el desenvolupament del polígon de Torreblanca-Quatre Pilans, de la nova deixalleria i de l’Àrea Residencial Estratègica, o projectes de l’àmbit social com l’espai Barnahus o el projecte pilot de cura i atenció a infants per facilitar la conciliació familiar, entre d’altres.

“Els pressupostos ens han de permetre tirar endavant les transformacions que la ciutat necessita. Són l'eina que ens permetrà agafar impuls i fer avançar la ciutat. Que ens permetrà dibuixar i construir la Lleida del 2030. Tanquem aquesta etapa de bloqueig i n’obrim una de nova en la qual tots i totes estan convidats a participar en el marc de diàleg i concertació”, ha afirmat Pueyo.

Rescissió del conveni amb el Lleida Esportiu

Dins ja de l’ordre del dia de la sessió, tots els grups i regidors no adscrits han acordat avui per unanimitat al ple de la Paeria la rescissió del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i el Lleida Esportiu Terraferma Club de Futbol per a la cessió d’ús de les instal·lacions municipals del Camp d’Esports i del Camp de futbol annex, completant així el procés obert arran dels múltiples incompliments de l’acord per part d’aquesta entitat.

El regidor de Joventut, Festes, Tradicions, Esports i Activitat Física, Ignasi Amor, ha destacat que des de l’entrada de la Guàrdia Civil al Camp d’Esports el passat 5 d’octubre, “vam traçar un full de ruta molt clar en tot moment, compartint la informació amb els grups i regidors no adscrits, actuant amb el màxim consens possible pel bé de la ciutat i de la seva imatge”. “El compromís de la Paeria és vetllar pel compliment en tot moment d’un bon ús de les instal·lacions esportives de la ciutat, vetllar per la imatge dels nostres clubs i de Lleida i que els clubs promoguin valors educatius i esportius”, ha afegit el regidor. Pel que fa a l’entrada d’un nou equip directiu al front del Lleida Esportiu, Amor ha dit que “ens reunirem amb ells, els escoltarem perquè ens puguin presentar a tothom el projecte esportiu, social i econòmic que tenen per a l’entitat i si s’escau redactar un nou conveni el 2022, perquè no ens calgui tornar a viure una situació semblant” i s’ha mostrat obert a que en el futur l’ús del Camp d’Esports pugui ser compartit entre diversos clubs.

El regidor del grup socialista Jackson Quiñonez ha assenyalat que “a banda de tots els presumptes problemes legals, aquest club ja no predica amb la filosofia que una veritable entitat hauria de tenir com són els valors del foment de la pràctica esportiva als més petits”. Ha afegit que la decisió de rescindir el conveni hauria d’haver arribat abans i ha demanat que es faci un informe de responsabilitat de caràcter patrimonial per poder reclamar si es dona el cas danys a les instal·lacions, inclosa la gespa i el mobiliari.

En nom del grup del PP, Marisa Xandri, ha afirmat que “els incompliments, enganys i l’actitud prepotent fan que avui es posi punt i final a aquest conveni que mai s’ha complert” i ha fet una “crida a no tornar a caure en errors del passat que ens han portat fins aquí”.

Per part del Comú de Lleida, la regidora Elena Ferre, ha considerat que l’actuació de la directiva del club “no deixen al ple cap altra solució” i ha apostat per estudiar amb calma un nou conveni molt detallat amb els nous gestors i obrir l’ús del camp a altres clubs de la ciutat.

Altres qüestions tractades al ple

En un altre dels punts de l’ordre del dia s’han aprovat les bases reguladores de la Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono”, amb 14 vots a favor (ERC, Junts i Comú de Lleida) i 13 abstencions (PSC, PP i els quatre regidors no adscrits). El regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, ha destacat que el principal canvi en les bases és el trasllat de la celebració de la tardor al mes de juny, després d’haver-ho parlat amb les companyies de teatre amateur de la ciutat.

També s’han aprovat per unanimitat la resta de punts de l’ordre del dia, com són el conveni de finançament de les inversions d’Edullesa, diverses bonificacions en l’IBI habitatges socials, la modificació de tarifes del servei d’auto-taxi per a l’any 2022 i l’aprovació de la desafectació del servei públic de 9 vehicles del servei municipal de neteja viària i de recollida de residus. A més, s’ha donat compte de l’informe de la Sindicatura de Comptes de Catalunya 21/2021 del compte general, exercici 2019.

Pel que fa a les mocions, s’han debatut conjuntament dos textos relatius a l’Horta de Lleida. Així, per una banda, s’ha donat via lliure a la moció del grup del PP per a instar a l’adopció de mesures legals per preservar l’Horta de Lleida i rebutjar que hi transcorrin línies d’alta tensió aèries, amb 25 vots a favor i dues abstencions. Pel mateix resultat, s’ha aprovat també la moció conjunta dels grups d’ERC i Junts per Catalunya en defensa de l’equilibri a l’horta per la instal·lació de zones fotovoltaiques.
També s’ha aprovat per 25 vots a favor i 2 abstencions la presentada per la regidora no adscrita Maria Burrel per al manteniment, renovació i adequació dels parcs infantils.

Rebuig a l’assetjament al regidor Sergi Talamonte

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha intervingut a l’inici del ple per mostrar un frontal rebuig contra les agressions i assetjaments que ha patit darrerament el regidor Sergi Talamonte i “que han trepitjat àmpliament la divisió que hauria d’existir entre la vida pública d’un representant polític i la seua vida privada”.

“En els darrers dies, els ‘escraches’ o escarnis adreçats al Sergi han assolit una dimensió encara més greu i s’ha traduït en cassolades a la porta del seu domicili, crema de contenidors i accés als habitatges del Sr. Talamonte, amb la voluntat d’assetjar i atemorir la seua família i els seus fills petits, que han hagut de refugiar-se en la casa d’uns familiars. Recórrer a mesures policials per protegir els electes i les seues famílies és necessari, però encara és més important que els partits, les institucions i les entitats així com la ciutadania en general manifestin sense matisos el seu suport –en aquest cas, al Sr. Talamonte—i el seu rebuig envers la violència exercida contra un representant de la ciutadania i contra la seua família, sigui qui sigui i siguin quines siguin les seues idees. Totes les opinions democràtiques tenen cabuda a la nostra ciutat. Aquest alcalde i aquest Govern, sempre combatrà les actituds violentes, racistes, aporofòbiques i feixistes”, ha conclòs Pueyo. Els regidors de la resta de grups també s’han sumat a aquest rebuig al llarg del ple.

A més, l’alcalde ha reiterat l’aposta pel diàleg des del respecte en aquesta qüestió i ha anunciat una ronda de reunions per escoltar les opinions de tots els regidors, amb altres forces polítiques fora de la Paeria, entitats i institucions.