<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36338>>.

El Consell de Zona de Balàfia tracta les millores urbanes previstes al barri i els usos de l’antiga escola

S’està treballant en l’obertura del pati La Paeria informa dels projectes oberts, com la millora del carrer Penedès, el carril bici cap a l’INS Manuel de Montsuar i la plantació de més de cent arbres

S’està treballant en l’obertura del pati La Paeria informa dels projectes oberts, com la millora del carrer Penedès, el carril bici cap a l’INS Manuel de Montsuar i la plantació de més de cent arbres

La tinent d’alcalde Jordina Freixanet i la regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert, han presidit la reunió del Consell de Zona de Balàfia on s’han abordat millores urbanístiques que es duran a terme al barri així com les activitats que podria acollir la seva antiga escola.

En la sessió s’ha presentat la composició del grup de treball format per tècnics municipals i representants veïnals que estan debatent els usos que podrà tenir l’escola, una vegada s’hagi tramitat la desafectació derivada de l’entrada en servei del nou centre de Pinyana-Balàfia. En concret, s’està treballant en l’obertura del pati de l’antiga escola.

La reunió també ha permès fer seguiment de diferents projectes oberts al barri. En aquest sentit, l’adequació del carrer Penedès es licitarà per 210.000 euros -quan el nou pressupost municipal estigui obert- i permetrà ampliar la vorera fins a 3,5 metres i renovar els serveis. D’altra banda, el carril bici cap a l’INS Manuel de Montsuar s’executarà com un dels tres nous eixos de bicicleta -juntament amb el Camí de Montcada i l’accés al Polígon El Segre- amb càrrec als Fons Next Generation. El pressupost per als tres carrils bici, pendent de la resolució dels ajuts, és de 1.100.00 euros. En la trobada també s’han repassat actuacions pendents i peticions del veïnat sobre més seguretat, vigilància i enllumenat, a més de la revitalització dels carrers de la zona antiga del barri.

Pel que fa a la plantació d’arbrat, la Paeria ha informat que es preveu plantar 103 unitats al carrer Valls d’Andorra i a les avingudes del Baró de Maials i Balàfia.  

Així mateix, avança el projecte de la nova zona d’esbarjo per a gossos i animals de companyia als Jardins de Francesc Solana, entre el Secà i Balàfia. La reunió del Consell de Zona ha donat compte del bon funcionament del Punt de Suport Digital que es va posar en marxa al Centre Cívic.

Jordina Freixanet ha felicitat l'associació pels seus 50 anys d’història, que celebrarà el pròxim dimarts amb un acte, al Centre Cívic de Balàfia.