<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36340>>.

La Comissió de l'Horta dona el vistiplau a l'Ordenança reguladora dels usos i activitats de l'Horta de Lleida

Els representants dels grups i els regidors no adscrits han informat favorablement el text definitiu, que haurà de ser ratificat per la comissió d'Urbanisme i aprovat pel ple

Els representants dels grups i els regidors no adscrits han informat favorablement el text definitiu, que haurà de ser ratificat per la comissió d'Urbanisme i aprovat pel ple

La Comissió Territorial de l´Horta ha informat avui favorablement el text definitiu de l'Ordenança reguladora dels usos i activitats de l'Horta de Lleida, que ha obtingut ampli consens dels representants dels grups polítics i dels regidors no adscrits presents a la reunió, amb 24 vots a favor i 3 abstencions.

L'ordenança ja va ser aprovada inicialment al ple del passat mes de maig, després d'un ampli procés de debat i participació, que s'ha completat després del tràmit d'informació pública, que ha permès incorporar noves aportacions al text. El document passarà ara per la Comissió d'Urbanisme, abans de la seva aprovació definitiva al ple.

El regidor de l'Horta, David Melé, ha valorat molt positivament la voluntat dels membres de la comissió d’aconseguir un ampli consens, i ha agraït la feina feta pels serveis tècnics de l'Ajuntament. "Assolir l'aprovació de l'Ordenança de l'Horta i fer-ho amb un consens tan ampli és una fita important per al veïnat de les partides de l'Horta i de tota la ciutat. Aquest document permetrà garantir un equilibri adequat entre els diferents usos i la preservació del medi que ens envolta", ha assenyalat.

L'objectiu de l'Ordenança de l'Horta és regular la convivència entre les persones que viuen, treballen i gaudeixen de l'Horta, obtenint un espai de qualitat equilibrat al voltant de la ciutat de Lleida, integrat en el territori i en harmonia amb el medi natural i els seus valors paisatgístics. També s'hi concreten les normes a complir en àmbits com la xarxa viària de camins, les infraestructures, la conservació de les finques, el paisatge i el medi ambient, entre molts d'altres aspectes que són inherents de l'Horta de Lleida.

Així doncs, l'Ordenança de l'Horta estableix el marc normatiu referencial per regular les activitats i els usos que s'hi desenvolupen i pretén ordenar-ne i establir-ne les condicions amb què ho fan, amb un grau de detall al qual no arriben ni el Planejament urbanístic ni les normatives sectorials vigents.

Amb aquest propòsit, aquesta Ordenança vol ser un instrument que faci possible el respecte cap a l'activitat agrària i ramadera, l'ecosistema i el paisatge i que afavoreixi la convivència cívica al sector agrari i entre aquest i la població del seu entorn, els visitants i els transeünts, així com amb aquells veïns i veïnes que tenen l'Horta com a lloc de residència.

Canvis al reglament de la marca Horta de Lleida

En la mateixa comissió s´ha informat que, arran de l'acord pres per la Comissió de Gestió de la Marca Horta de Lleida el 16 de desembre de 2021, s’ha iniciat el procediment de modificació del reglament per a l’ús i gestió de la marca Horta de Lleida per productes i serveis agraris.

El reglament de la marca té per objectiu determinar els criteris, l’ús i la gestió que defineixen la marca “Horta de Lleida” que s’expressa, entre d’altres, a través dels elements gràfics que li són propis. La modificació del reglament ha de permetre l’adaptació genèrica de la Comissió de Gestió al cartipàs municipal, la gestió directa de la marca per part de la regidoria responsable de l’Horta, la millora de garantia en l’ús de la marca i l’ampliació d’usos d’aquest segell territorial.

La proposta relativa al tràmit de consulta pública prèvia sobre la modificació del reglament es pot consultar en aquest enllaç.