<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36344>>.

Leamok adapta a ritme de rap i danses urbanes el clàssic “Lazarillo de Tormes”

“Lázaro”, aquest divendres, a les 20 h, al Cafè del Teatre, en el marc de la programació de LaTemporada LleidaEl Teatre Municipal de l’Escorxador acull aquest dissabte doble sessió de “Iaia” amb Mambo Project i diumenge, teatre familiar amb “Tot esperant en Will” d’Egos Petits

“Lázaro”, aquest divendres, a les 20 h, al Cafè del Teatre, en el marc de la programació de LaTemporada LleidaEl Teatre Municipal de l’Escorxador acull aquest dissabte doble sessió de “Iaia” amb Mambo Project i diumenge, teatre familiar amb “Tot esperant en Will” d’Egos Petits

El Cafè del Teatre acull aquest divendres, a les 20 hores, l’espectacle “Lázaro”, una adaptació lliure de Leamok a ritme de rap i danses urbanes del clàssic de la literatura espanyola “Lazarillo de Tormes”.

“Lázaro” ha estat guardonat amb el Premi SGAE a la IX Edició del Festival Russafa Escènica, una menció a la millor Dramatúrgia ACT Festival 2020 i millor intèrpret al TAC Valladolid 2021.

“Quan la fam m'esgarrapa per dins ell mateix em dona menjar, ell conta la meva història. La història de com vaig deixar de tenir amo per a ser el puto amo”. Lázaro és una adaptació lliure del clàssic espanyol El Lazarillo de Tormes. És la mateixa història universal que tots coneixem. Gairebé. Lázaro va canviant d’amo, però els amos del segle XXI no són els mateixos que els del XVI. Un vell borratxo conegut com «el cec», el moro, el secreta, la violència i la droga als carrers són els amos de Lázaro. La música i els amics, condensats en el personatge de Marco, el músic en escena, permeten finalment a Lázaro convertir-se en el seu propi amo.

Aquest espectacle, que està recomanat per a majors de 14 anys, s’emmarca dins de la programació Radicals Lleida de LaTemporada.

La direcció, dramatúrgia i interpretació van a càrrec de Roberto Hoyo que compta amb el productor musical i músic en escena Marco Ferreira, l’assessor de moviment Luis Meliá, l’assessor de breakdance Bboy Drinaz i el disseny gràfic i audiovisual de Sofía Zaragoza.

Cap de setmana de teatre a l’Escorxador

El Teatre Municipal de l’Escorxador acull aquest dissabte doble sessió de “Iaia” (19 i 21 hores) amb Mambo Project i diumenge, teatre familiar amb “Tot esperant en Will” d’Egos Petits.

“Iaia” és un espectacle immersiu on el públic entrarà al menjador de casa la iaia per reconstruir i reviure’n la història. Aquesta reconstrucció es farà partint de material documental real extret de diferents iaies, recollit amb videotrucada. Un espectacle on conviuen passat i present per intentar entendre qui som i cap a on anem. En ple confinament per la Covid-19, la relació amb les nostres àvies es va veure truncada i, de sobte, van aparèixer les videotrucades recurrents. Aquest nou mitjà, per a elles totalment desconegut, va obrir una finestra virtual a la intimitat, a la sinceritat. Com si ens fiquéssim en un confessionari transgeneracional, els nets i netes vam poder redescobrir la seva biografia amb detalls, matisos i incògnites de les quals no havíem sentit a parlar mai. El col·lectiu es caracteritza per l’aproximació documental, el treball en espais escènics no convencionals, la proposta de dispositius participatius per l’espectador i el treball audiovisual en escena.

“Tot esperant en Will” és un musical shakesperià per als menuts que fa un retrat humorístic de la condició humana. Tres clowns -la Pústula, en Gresca i la Mortadefam –, s’han reunit de nit en un indret solitari per assajar una tragèdia escrita per en Will, el quart membre de la companyia, que encara no ha arribat. Mentre esperen el seu amic, els tres personatges reflexionaran sobre els temes més profunds de l'existència fent un retrat de la condició humana, mitjançant la música, el sentit de l’humor i el teatre dins del teatre. Tampoc no hi faltaran algunes ballaruques perquè quedi clar que, al capdavall... la vida és una meravellosa comèdia! Egos Petits és la vessant familiar de la companyia Egos Teatre i va néixer l’any 2007 amb la voluntat de crear espectacles musicals adreçats al públic familiar.

Les entrades per a tots els espectacles es poden comprar a les taquilles de l'Auditori Municipal Enric Granados, Teatre de la Llotja, Teatre Municipal de l'Escorxador i a l'oficina de Turisme de Lleida i al web de LaTemporada Lleida.