<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36383>>.

La Fira de la Contractació Pública es consolida com espai de trobada virtual per una contractació pública transparent i accessible

S'han tancat 68 cites amb 40 empreses interessades en algun dels 107 contractes que s'ofereixen per un import total de 20,5 milions

S'han tancat 68 cites amb 40 empreses interessades en algun dels 107 contractes que s'ofereixen per un import total de 20,5 milions

La segona edició de la Fira de la Contractació Pública de Lleida s'ha iniciat avui amb un total de 68 cites programades per part de 40 empreses interessades en algun dels 107 contractes que l'Ajuntament de Lleida preveu posar en marxa en els pròxims mesos, amb un import conjunt de 20,5 milions d'euros. Els representants d'aquestes firmes mantindran entre avui i dijous reunions virtuals amb tècnics i responsables municipals de les diferents àrees per poder rebre informació i fer consultes sobre els contractes en els quals estiguin interessats. La fira se celebra sota el paraigua de Municipàlia.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha estat l'encarregat de dona la benvinguda a la presentació de la jornada, que s'ha pogut segui online, i en la qual ha destacat la consolidació d'aquesta iniciativa en la seva segona edició, en la qual s'ha ampliat d'una a tres jornades i amb més franges horàries per atendre les empreses. "El 2021 va ser una novetat i un pas de gegant per fer de l'Ajuntament de Lleida una institució més ètica, més oberta i més transparent. Avui amb la segona edició arribem a la consolidació d'una nova manera de fer les coses", ha afirmat Pueyo.

"Aquesta fira és un espai de trobada virtual entre l'Ajuntament de Lleida i els seus potencials proveïdors amb l'objectiu de promoure una contractació pública sostenible, transparent i accessible, que facilita la participació de petites i mitjanes empreses, i de les empreses locals, emprenedores i innovadores en les licitacions públiques. L'altre gran objectiu és promoure la innovació en la contractació pública. La fira ha de ser la porta d'entrada a idees i solucions innovadores que aportin eficiència social i ambiental en la prestació de serveis a la ciutadania i resolguin els reptes per una ciutat sostenible", ha afegit l'alcalde.

A continuació, els tinents d'alcalde Jordina Freixanet, Toni Postius, Sandra Castro i el regidor Jaume Rutllant han presentat les previsions de contractació municipal distribuïdes en els diferents eixos en els quals s'estructura l'acció de govern i també s'ha comptat amb la participació de quatre empreses, Prenomics, Up&Bike, OAC360 Social i Partner IoT, que han presentat la seva experiència en la gestió de projectes amb l'administració municipal.

L'Eix de Governança i excel·lència operativa ofereix 19 contractes per un valor de 658.138,93 € i implica als àmbits de Comunicació, Economia, Informàtica i Serveis Tecnològics, Protocol, Recursos humans i Participació. En aquest eix s'hi inclouen contractes com el de la il·luminació nadalenca de la Paeria, l'adquisició de portàtils i tauletes, una app de riscos laborals o l'assistència per a projectes europeus Next Generation, entre d'altres, ha explicat Freixanet.

L'Eix d'Imatge, projecció i promoció de la ciutat inclou 55 contractes per un valor d'11.768.751,09 €. Aplega els àmbits de Ciutat i Cultura, Consum, Comerç i Mercats, Esports, Festes i Tradicions, Guàrdia Urbana, Ocupació, Serveis Urbans i Horta. Inclou contractes com el de manteniment i desbrossament dels camins de l'Horta, la substitució de la gespa del camp de futbol de Pardinyes, la redacció d'un Pla Estratègic de Sòl Industrial, la neteja d'edificis municipals o el control de plagues de coloms, entre d'altres, ha assenyalat Postius.

A l'Eix d'Igualtat, diversitat i inclusió social es presenten 18 contractes per un valor de 6.371.700 €. Està associat als departaments de Serveis Socials i inclusió. S'hi inclou, per exemple, el menjador i servei d'acollida de les escoles bressol, la gestió dels centres de dia de Santa Clara i Magraners, el projecte Estiu a Lleida o la dinamització dels centres sènior, entre d'altres, ha resumit Sandra Castro.

Finalment, a l'Eix d'Emergència climàtica, ambiental i sanitària trobem 15 contractes per valor d'1.649.654,76 €. Correspon als àmbits de Medi i Transició Ecològica i Salut Pública. Inclou l'eliminació de macròfits al riu Segre, la instal·lació de panells fotovoltaics, les obres per construir la nova deixalleria municipal i la redacció del projecte d'actuació paisatgística en l'entorn de la Seu Vella, entre d'altres, ha afirmat Jaume Rutllant.

La cloenda d'aquesta jornada de presentació, ha anat a càrrec del tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, qui ha destacat l'èxit d'aquesta proposta, que no ha arribat al seu límit i que continuarà creixent en pròximes edicions. "L'esperit de col·laboració entre l'Ajuntament i Fira de Lleida emmarcant-se sota el paraigua de Municipàlia continua intacte i té més sentit que mai. Municipàlia és la fira referent, junt amb Sant Miquel, i per a nosaltres importantíssim que estigui dins d'aquest marc", ha expressat.