Un 44% dels conductors i conductores de Lleida ja paguen la zona blava a través del mòbil

El servei va recuperar durant l’any 2021 l’activitat prèvia a la pandèmia, tot i que les denúncies es situen molt per sotaLa Comissió de Transparència ha fet avui balanç de la Fira de la Contractació i ha acordat que tots els regidors i regidores podran accedir al registre d’entrada i sortida de documents

El servei va recuperar durant l’any 2021 l’activitat prèvia a la pandèmia, tot i que les denúncies es situen molt per sotaLa Comissió de Transparència ha fet avui balanç de la Fira de la Contractació i ha acordat que tots els regidors i regidores podran accedir al registre d’entrada i sortida de documents

Un 44,8% dels conductors i conductores de Lleida que fan ús del servei d’estacionament regulat amb zona blava a Lleida paguen els tiquets d’estacionament fent ús del mòbil, mitjançant l’aplicació ElParking, que gestiona la concessionària Eysa. Un altre 12,3% paguen amb targeta de crèdit a les màquines expenedores, mentre que el percentatge de persones que fan anar els diners en metàl·lic se situa ara en el 42,9%.

Aquest matí ha tingut lloc la reunió de la Comissió de seguiment de la concessió del servei d’aparcament regulat de vehicles, del servei de dipòsit municipal, d’arrossegament i immobilització de vehicles a la via pública i servei d’aparcament en superfície al pati de l’antiga escola de Magisteri, que deriva de la Comissió de Transparència i que ha presidit el regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro. S’hi han presentat les principals novetats i dades sobre el funcionament del servei durant l’any passat.

La zona blava ha recuperat el 2021 el nivell d’activitat habitual, després de la caiguda de l’any 2020, a conseqüència del confinament i altres mesures restrictives per a lluitar contra la Covid-19. Així, durant l’any 2021, la recaptació del servei d’aparcament regulat ha estat de 4.696.892 euros, una xifra similar a la registrada l’any 2019 (4,5 milions), enfront dels 3,52 milions del 2020. En canvi, les denúncies (principalment per sobrepassar el temps del tiquet, no col·locar-ne o per no posar-lo prou visible), s’han reduït sensiblement des del 2019, passant de 74.081 a 59.968, gairebé al mateix nivell que el 2020 (58.910).

Pel que fa a la grua, la recaptació ha estat de 506.904,45 euros, amb un total de 3.872 entrades al dipòsit, i es van retirar un total de 32 vehicles reincidents en l’impagament de la zona blava.

De cara al futur, la Paeria ja ha anunciat que té intenció de municipalitzar el servei de gestió de l’aparcament regulat i la grua a través de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, un cop s’esgoti la concessió amb Eysa.

Comissió de Transparència

D’altra banda, la Comissió de la Transparència en la seva sessió d’aquest matí ha avaluat positivament la segona edició de la Fira de la Contractació Pública, que es consolida com a plataforma de difusió i transparència dels contractes municipals. L’any que ve es preveu mantenir-la, com enguany, al llarg de tres dies, i es contempla obrir-la a nous formats i nous territoris.

La segona Fira de la Contractació ha atès telemàticament 69 cites que s’han programat amb 41 empreses interessades en algun dels contractes que l’Ajuntament de Lleida ofereix aquest 2022. Es preveuen posar en marxa 107 contractes per un valor de 20,5 milions d’euros en total.

La reunió també ha abordat la convocatòria de la Comissió per a la contractació responsable, el pròxim 7 de març. En la sessió es donarà compte de l’avaluació de la contractació pública social de l’Ajuntament de Lleida, amb els contractes realitzats i la recent celebració de la Fira de la Contractació Pública. Així mateix, es revisarà la Guia de Contractació Pública Social a l’Ajuntament de Lleida.

Un altre dels punts tractats en la Comissió de la Transparència és que tots i totes les edils podran veure, a partir d’avui, el registre d’entrada i sortida de documents. Els 27 regidors i regidores podran conèixer quina informació entra i surt de l’Ajuntament de Lleida, garantint, a la vegada, la regulació de protecció de dades.