<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36514>>.

Turisme de Lleida estrena una ruta per coneixer l’empremta de les dones al Centre Històric

L’èxit d’inscripcions fa que la iniciativa pugui programar-se de nou en el calendari de visites i que es faci expressament per a grups i col·lectius Gairebé dos-cents turistes trien les visites guiades per conèixer el patrimoni de la ciutat i el Castell de Gardeny durant el cap de setmana

L’èxit d’inscripcions fa que la iniciativa pugui programar-se de nou en el calendari de visites i que es faci expressament per a grups i col·lectius Gairebé dos-cents turistes trien les visites guiades per conèixer el patrimoni de la ciutat i el Castell de Gardeny durant el cap de setmana

L’estrena de la ruta turística ‘Centre Històric, patrimoni de dones’ ha estat tot un èxit de participació en superar-se de llarg la trentena d’inscripcions i exhaurir-se el nombre de places habilitades per aquesta nova proposta de Turisme de Lleida.

L’organisme autònom de l’Ajuntament de Lleida havia organitzat la tarda del dissabte aquesta nova ruta, programada expressament per aquest mes de març, que se celebra el Dia Internacional de les Dones. La proposta consistia a rememorar la figura de la dona en la història de Lleida: els seus oficis i vides, els seus espais de clausura, el seu paper en les guerres... a través d’un recorregut pel Centre Històric, que ha passat pel carrer la Palma, la Plaça Aurembiaix d'Urgell, el Convent de Santa Clara, el Convent de Santa Teresa, la Capella del Peu del Romeu, i finalment, el Palau de la Paeria.
La crida ha estat tan exitosa que Turisme de Lleida es planteja incloure-la dins la programació de rutes de temporada, tot i que ja es contempla oferir-la dins del gruix de visites guiades personalitzades, si algun grup o col·lectiu la sol·licita particularment.
El ‘Centre Històric, patrimoni de dones’ és la segona de les rutes programades per aquesta temporada, que es va estrenar el 5 de març amb la ‘Lleida Secreta’. Turisme de Lleida ofereix altres dues propostes la tarda dels dissabtes. La setmana vinent és el torn de la ‘Lleida modernista’, que recorre la Casa Magí Llorens, l'antic Cinema Vinyes, la Casa Xam-Mar, la Casa Morera (Casa de la Lira), la Casa Baró (La Vinícola) i les Cases Balasch. D’aquí a quinze dies serà el torn de ‘Lleida Centre Històric + Dipòsit de l’Aigua’, un itinerari que inclou la visita a la Capella del Peu del Romeu, el carrer la Palma, l'església de St. Llorenç, el Dipòsit de l'Aigua, l'església de St. Martí, la Panera, la zona d'oci i restauració, la baixada del carrer Cavallers i el Convent del Roser.
Al marge de les visites guiades del dissabte, Turisme de Lleida continua organitzant els diumenges al matí la ‘Lleida City Tour’, que ahir va acompanyar una trentena de persones a recórrer els racons més significatius de la ciutat.
Paral·lelament, pel Castell Templer de Gardeny han passat altres 121 de persones aquest cap de setmana. Aquestes ho han fet per lliure o utilitzant el servei de guies -inscrivint-se en algun dels tres col·lectius que hi han fet reserva o bé a través de la proposta dinamitzada del ‘Templer per un Dia’ i de la Poderosa Comanda Templera.