<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36637>>.

La Paeria fomenta l’economia circular amb l’entrega de material informàtic al Banc de Recursos

A través del conveni de col·laboració, l’entitat ha rebut 38 monitors d’ordinadors, 18 ordinadors i discs durs perquè alumnat en pràctiques al Parc Científic el posi a punt o el reutilitzi per cedir-lo a una entitat que ho necessiti És la primera cessió que es fa en el marc d’aquest acord, que alhora empodera joves amb talent

A través del conveni de col·laboració, l’entitat ha rebut 38 monitors d’ordinadors, 18 ordinadors i discs durs perquè alumnat en pràctiques al Parc Científic el posi a punt o el reutilitzi per cedir-lo a una entitat que ho necessiti És la primera cessió que es fa en el marc d’aquest acord, que alhora empodera joves amb talent

L’Ajuntament de Lleida ha lliurat material informàtic a la Fundació Banc de Recursos perquè es pugui reutilitzar i cedir a entitats del tercer sector que ho necessita. La interacció s'ha fet a través del conveni de col·laboració signat amb l’entitat per sumar en la conscienciació per reduir residus i fomentar el consum racional. La Paeria ha fet entrega de 18 ordinadors, 38 monitors i una caixa de discs durs, material en desús o obsolet que pot tenir un segon ús. En aquest cas, la Fundació Banc de Recursos donarà el material perquè alumnes de Formació Professional que estan fent pràctiques al Parc Científic i Tecnològic de Gardeny en facin ús i el posin a punt o reutilitzin algunes peces. L’objectiu és que puguin condicionar nou material per cedir-lo, a través de la fundació, a alguna organització que li pugui ser útil o tingui mancança. El conveni ja indica que les donacions que es facin, que poden ser de material divers, seran cedides a entitats del tercer sector a cost 0.

El lliurament del material informàtic s'ha fet avui, amb les tinents d'alcalde Jordina Freixanet i Sandra Castro; la directora de la Fundació Banc de Recursos, Rosaura Serentill, i el gestior de l'entitat a Lleida, Francesc Villanueva, i el director de laboratoris del consorci del Parc, Andreu Ibáñez. Aquesta és la primera entrega que es fa en el marc d’aquest acord, que ha comptat amb la implicació de les àrees d’Informàtica i de Cooperació.
Tant la Fundació Banc de Recursos com l’Ajuntament de Lleida treballen per sensibilitzar la ciutadania entorn de la sostenibilitat i l’impacte social en la reutilització i la reducció de residus. Ambdues parts tenen un interès comú en aquest àmbit i busquen promoure el consum racional, en especial la reutilització, enfortint xarxes solidàries en la comunitat.
El conveni entre Paeria i el Banc de Recursos neix d’aquest interès mutu, per treballar en la conscienciació d’un ús més raonable i responsable dels béns materials, per minimitzar el consumisme, la destrucció i el malbaratament. D’aquesta manera, s’aporta una segona vida útil dels recursos material i humans del planeta. La Fundació Banc de Recursos està constituïda com a entitat mediambiental, social i econòmicament dedicada executar el que es coneix com a economia circular. És a dir, basa la seva tasca en facilitar els mitjans i els recursos que tenen perquè, amb el programa “Pont Solidari” que tenen en marxa, arribin a les entitats socials i sense ànim de lucre.