<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36679>>.

Sessió constitutiva del plenari del Consell Municipal Lleida Social

Un nou format de consell que unifica els fòrums de participació en l’àmbit social

Un nou format de consell que unifica els fòrums de participació en l’àmbit social

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha presidit la primera reunió del plenari del Consell Municipal Lleida Social acompanyat de la tinent d’alcalde d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, i de la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall.

Es tracta d’un nou format de consell que unifica els fòrums de participació en l’àmbit social. La primera reunió del seu plenari es va haver de posposar a causa de la pandèmia.

L’objectiu del nou ens és impulsar un espai ampli i estable de reflexió i recerca de consens sobre temes estratègics en matèria de serveis socials.

Es vol potenciar el treball participatiu, col·laboratiu i corresponsable entre les institucions i organitzacions que actuen en aquest camp i incentivar la complementarietat entre les administracions públiques i les entitats i empreses que exerceixen la seva activitat en l’àmbit dels serveis socials.

En el seu parlament de benvinguda, Pueyo ha destacat: “El Consell Municipal Lleida Social ha de ser una eina que ens permeti millorar les polítiques públiques d’atenció directa a les persones a partir de la participació ciutadana. Aquest és el nostre model, no només en l’àmbit social, sinó en el conjunt de les polítiques públiques, amb el Consell de Ciutat com a ens referent. Volem una ciutat pensada per a les persones i amb les persones que hi viuen, on tothom hi sigui escoltat i en la qual el treball en xarxa i el compromís cívic siguin la columna vertebral de totes les polítiques municipals”.

Sandra Castro i Mariama Sall han agraït la participació en el consell de les entitats i de les persones que l’integren, una presència que ve motivada per la seva expertesa i per les experiències i trajectòries d’excel·lència que atresoren en l’àmbit social.

Més de 80 persones representants d’entitats socials de tots els àmbits formen part del nou Consell que, en la primera sessió plenària d’avui, ha aprovat la proposta de cronograma dels grups de treball sectorials i diferents temes relatius a l’organització interna.

Així mateix, en el decurs de l’acte, Germán Jaraiz Arroyo, doctor en Ciències Socials per la Universitat Pablo de Olavide ha pronunciat una conferència centrada en accions i polítiques de benestar social a la ciutat. La sessió s'ha celebrat a l'Auditori Municipal Enric Granados.