<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36776>>.

El Ple de la Paeria dona suport a la pagesia i s’uneix a les seves reivindicacions amb una declaració institucional

Entre altres, subscriu la sol·licitud d’ajudes directes per l’afectació de les gelades, que en alguns casos és del 100% Es concedirà la Medalla de la Ciutat al Dr. Joan Viñas, juntament amb diverses plaques de la Paeria a entitats i persones de la ciutat per reconèixer el mèrit esportiu, solidari, cultural i artístic La regidora del PP Maria Antònia Maller ha pres possessió com a nova regidora de la Paeria

Entre altres, subscriu la sol·licitud d’ajudes directes per l’afectació de les gelades, que en alguns casos és del 100% Es concedirà la Medalla de la Ciutat al Dr. Joan Viñas, juntament amb diverses plaques de la Paeria a entitats i persones de la ciutat per reconèixer el mèrit esportiu, solidari, cultural i artístic La regidora del PP Maria Antònia Maller ha pres possessió com a nova regidora de la Paeria

El Ple de l’Ajuntament de Lleida del mes d’abril ha consensuat una declaració institucional en suport de la pagesia davant les gelades de principis d’aquest mes. El document s’uneix a les seves reivindicacions i subscriu les peticions que fa el sector, amb la sol·licitud d’ajudes directes per fer front a les pèrdues que ha patit, que en alguns casos afecta el 100% de la producció. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha agraït que els membres de la Corporació hi hagin donat suport per tot el que significa l’àmbit agrari i l’afectació que tindran sobre el territori. Amb aquest document es referma el compromís de Paeria amb el món agrari, amb un pes polític, cívic i social més intens.
La declaració institucional manifesta que la Paeria es posa al costat del sector agrari lleidatà i demana una reunió amb els agents implicats i Agroseguro per articular modificacions estructurals de les assegurances per a les properes campanyes. També apunta la reducció dels mòduls IRPF i buscar l’equivalència d’aquestes reduccions fiscals cap a l’impost de societats relacionats amb empreses familiars agràries. Així mateix, reclama mesures per salvaguardar del tancament les cooperatives i centrals fructícoles.
Presa de possessió de la regidora Maria Antònia Maller
El ple d’aquest mes d’abril s’ha iniciat amb la presa de possessió de la regidora del Partit Popular, Maria Antònia Maller Lafont. L’alcalde Pueyo l’ha investit al Saló de Sessions, i li ha fet la imposició de la venera i li ha lliurat l’escut de la ciutat. Després que el paer en cap li hagi donat la benvinguda, Maller ha expressat il·lusió per la responsabilitat com a regidora de representar els lleidatans i lleidatanes i que dedicarà esforç i atenció als treballs encomanats. Ha afirmat que “Lleida és la meva ciutat on són les meves arrels i a la qual els meus pares em van ensenyar a estimar mitjançant el coneixement de la seva antiga història i les tradicions més nostrades”. Maller ha citat Jaume Agelet i Garriga i el seu “Domassos al sol”.
Dr. Joan Viñas, medalla de la ciutat
La Corporació Municipal ha aprovat per unanimitat la concessió de la Medalla de la ciutat al Dr. Joan Viñas Salas. L’alcalde ha afirmat que és una medalla més que merescuda i ha agraït al doctor Viñas l’esforç dedicat a la ciència i la medicina i per fer de Lleida referent en l’àmbit de la ciència i l’educació. La medalla s’atorga en reconeixement a la seva dilatada, rellevant i prolífica trajectòria en l’àmbit de la medicina, la cirurgia i la bioètica, així com en la docència i la divulgació científica a la ciutat de Lleida. Doctor en Medicina per la UB i Catedràtic de Cirurgia ha estat, entre altres, degà de la Facultat de Medicina i rector de la Universitat de Lleida entre els anys 2002 i 2011. Actualment, és director honorífic de l’Acadèmia Mariana de Lleida i, recentment, ha estat nomenat defensor del personal dels hospitals Santa Maria i del Pallars. Al llarg de la seva trajectòria ha rebut diversos reconeixements, entre els quals destaquen la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2018) i la Medalla Josep Trueta (2019).
A la sessió plenària d’aquest divendres, el conjunt de membres de la Corporació han donat suport a diverses plaques de la Paeria: al mèrit Cultural o Artístic per a l’Associació Festa de Moros i Cristians i els Castellers de Lleida; al mèrit esportiu a la triatleta Eva Ledesma, al judoca Ai Tsunoda i a la trailrunner Núria Codina; a la Solidaritat per a l’Associació de Dones de l’àrea de la dona de Cappont, l’Associació de Dones Intervingudes de Mama i l’Associació Minerva Dona.
Es desestima el recurs de reposició del Lleida Esportiu
Com s’havia resolt a la comissió informativa de gestió cultural d’esport i de joventut, el ple ha votat desestimar el recurs de reposició presentat pel Lleida Esportiu, per a la cessió d’ús de les instal·lacions del Camp d’Esports i del Camp de futbol annex. El regidor d’Esports, Ignasi Amor, ha explicat que s’ha treballat en aquest tema des de fa setmanes amb un pla de ruta i que tenir tota l informació per avançar i mirar al futur del club i el futbol a la ciutat. L’oposició ha retret, però, opacitat en la informació (més informació)

Gestió Urbanística, habitatge i transició ecològica
Unanimitat en el conveni de cessió de l’ús d’un solar a la plaça del Dipòsit, 10, per tal de poder reforçar la neteja intensiva en aquesta zona, com ha indicat el tinent d’alcalde Toni Postius, qui ha avançat que en les properes comissions es tractarà quin model de gestió de solars s’ha d’aplicar, amb drets i deures, i la forma jurídica més indicada. El regidor Talamonte ha reiterat que cal intensificar la neteja d’aiguabatre d’aquest barri i especialment d’aquest solar, on hi ha un aparcament, que té un ús intensiu i complex.
S’ha tirat endavant, amb els 26 vots dels regidors, amb la modificació puntual del Pla general d’ordenació urbana de Lleida per regular les condicions d’implantació de plantes solars fotovoltaiques, promoguda per la Paeria i també la modificació puntual del mateix Pla per al canvi de classificació, de sòl urbanitzable delimitat a sòl urbà consolidat, dels terrenys inclosos en l’àmbit del Sector SUR 11, Lleida Park (24 vots a favor i 2 abstencions).
En aquest apartat, s’ha debatut sobre les addendes a les pròrrogues dels convenis de col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge i la Paeria, per a la gestió de l’Oficina Local de l’Habitatge i sobre el programa de mediació per al Lloguer Social de l’Habitatge, ambdós per aquest 2022. S’ha aprovat amb 23 vots favorables i 2 abstencions.
Convenis per al servei dels Centres de dia de Magraners i Santa Clara
En l’àmbit de les polítiques de dret de les persones i relació amb la comunitat, ha obtingut el vot unànime aprovar el conveni de col·laboració per al 2023 amb el Departament de Drets Socials de la Generalitat per a la prestació del servei dels centres de dia per a gent gran depenent de Magraners i Santa Clara. Aquests serveis promouran l’atenció centrada en la persona i ampliaran les estades a tot l’any (més informació).

El Ple ha acordat la resolució de les al·legacions presentades a les Bases reguladores per a la concessió d’ajuts per al Foment de les Activitats de les Assoc. de Familiars i l’aprovació definitiva de les bases.
Un altre dels punts aprovats ha estat la modificació del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM)
Mocions promogudes per entitats
Amnistia Internacional ha defensat una moció de suport i per a la protecció dels drets de les dones i nenes a l’Afganistan, que estat votada amb 24 vots a favor i 2 abstencions.
La moció presentada per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) per municipalitzar el servei d’autobusos de Lleida, ha tingut llum verda amb 13 vots positius i 11 abstencions (els dos regidors no adscrits Ángeles Ribes i JM. Córdoba no hi han votat).
Mocions dels grups municipals
S’ha consensuat la moció del Grup Municipal Comú de Lleida per impulsar el treball i la conscienciació social per la salut mental a Lleida. El document insta a potenciar i donar a conèixer els serveis de Salut Jove i els programes de benestar emocional, davant un problema actual, per millorar l’atenció als problemes de salut mental, que s’accentuen en el jovent.
Igualment, la moció de Cs per commemorar el dia d’Europa i donar suport institucional a les activitats en el marc de l’any europeu de la joventut 2022. Els acords passen per instar al Govern d’Espanya a declarar el dia 9 de maig dia d’Europa com a festiu nacional, pel compromís a treballar per una Europa més social, donant prioritat al suport als joves i fent difusió d’aquest Any Europeu, així com per fomentar el millor coneixement de les institucions de la Unió Europea.
El grup municipal del PSC ha retirat la moció en què reprovava la gestió del patrimoni municipal de Lleida, desenvolupada pel tinent d’alcalde Antoni Postius.
Altres apunts del Ple Municipal
Abans d’iniciar el Ple Municipal ha tingut lloc la Junta General de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, en què s’ha aprovat el cessament de la regidora no adscrita À.Ribes i el nomenament de la regidora de Ciutadans, Maria Burrel, amb 14 vots a favor, 9 abstencions i 2 vots en contra. Els primers punts de l’ordre del dia han estat per donar compte de: diversos decrets, de la modificació de les ordenances fiscals (2.11 taxa per serveis educatius i 2.14 per serveis esportius), de la modificació de crèdits als pressupostos de la Paeria i de la Paeria, de l’informe de la Sindicatura de Comptes del Parc Científic (exercici 2019 i accions a emprendre), de l’informe de control financer de la Paeria (2021) i de l’informe resum de control intern del grup consolidat 2021.

Consultar l'odre del dia del Ple Muncipal - abril: bit.ly/3vnOUe7

Més informació del ple
Per tornar a visionar el Ple Municipal: youtu.be/W_Nz5jQ7Mmo