<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36806>>.

L’Ajuntament de Lleida, reconegut per l’AOC com a administració capdavantera en transformació digital i govern obert

Obté la segona posició en la categoria d’ajuntaments de més de 50.000 habitants

Obté la segona posició en la categoria d’ajuntaments de més de 50.000 habitants

L’Ajuntament de Lleida ha estat reconegut per segon any consecutiu per l’Administració Oberta de Catalunya per la seva tasca en matèria de transformació digital. La Paeria ha obtingut el segon lloc en la categoria de municipis de més de 50.000 habitants.

Aquests premis posen en valor els avenços dels ens locals (ajuntaments i consells comarcals) en transformació digital i govern obert en la seva relació amb la ciutadania i la gestió interna.


La tinent d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, ha valorat molt positivament la concessió d’aquest premi perquè “ens reafirma en la tasca que estem realitzant, fent passes decidides per atansar l’administració al conjunt de la ciutadania aprofitant la tecnologia però sense oblidar aspectes com la usabilitat, l’eficiència i la universalitat. La digitalització ha de ser una eina de millora al servei de la ciutadania, sense escletxes”.

Per avaluar el grau de maduresa de transformació digital dels ens locals, des de l’AOC s’analitzen els principals indicadors dels governs digitals i oberts a partir de dades objectivables.
L’any 2021 l’Ajuntament de Lleida va obtenir el segon lloc i al 2020, en què s’avaluaven indicadors de 2019, el vuitè.

Els premis s’han lliurat a Llinars del Vallés. Ha recollit el reconeixement la coordinadora d’Organització i Polítiques Digitals de l'Ajuntament de Lleida, Laura Sunyol.