<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36887>>.

Presentació de l’eina de participació ciutadana “Decidim” als membres de la corporació i a la junta de la FAVLL

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit la sessió i ha destacat que aquesta plataforma tecnològica permet millorar la transparència i el bon govern, “incorporant l’expertesa que ens arriba dels veïns i veïnes”

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit la sessió i ha destacat que aquesta plataforma tecnològica permet millorar la transparència i el bon govern, “incorporant l’expertesa que ens arriba dels veïns i veïnes”

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha presidit aquesta tarda la presentació de la plataforma de participació ciutadana “Decidim” als membres de la corporació municipal i als representants de la junta de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida.

Aquesta eina, que la Paeria ha implantat de forma pilot, permet que la ciutadania prengui part, de manera, senzilla, intuïtiva i fiable en diferents processos participatius i complementa altres mecanismes presencials.

“La digitalització dels processos amb aquesta eina ens ha de permetre millorar la comunicació entre administració i administrats seguint un objectiu que hem tingut molt present des del principi del mandat: la transparència en la gestió i el bon govern. Des de maig de 2019 hem anat sumant passos per exercir una millor democràcia participativa”, ha destacat Pueyo, qui ha recordat iniciatives com la Bústia Ètica i de Bon Govern, el registre de Grups d’Interès o la web de Pressupostos Oberts.

“Desitjo que aquesta eina sigui profitosa i ens ajudi a sumar mirades i construir la ciutat tots plegats, amb visió ciutadana i des de la integració de l’expertesa que arriba des de diferents bandes. No ens han de fer por els mecanismes de participació i hem de ser capaços de combinar els tradicionals amb els digitals que ens permeten fer coses que fins ara eren molt difícils de fer”, ha conclòs l’alcalde.

La regidora de Participació Ciutadana, Marta Gispert, ha agraït la tasca transversal de les diverses regidories implicades en aquest projecte i ha destacat aquesta eina farà “més senzilla i més intuïtiva la participació de la ciutadania”, complementant així la tasca iniciada aquest mandat per afavorir la implicació del veïnat, amb la revitalització de consells de zona i el consell de ciutat, per tal de d’acostar l'acció municipal als veïns i veïnes i permetre el codisseny de les polítiques públiques. Durant la reunió també s'ha explicat que s'aniran incorporant noves funcionalitats.

Cinc processos en marxa

Aquesta plataforma digital de participació té ara cinc processos en marxa a Lleida: el Pla estratègic de convivència i civisme, que impulsa la regidoria de Seguretat Ciutadana i Convivència; la Pacificació del darrer tram del carrer Hostal de la Bordeta, impulsat per la regidoria de Mobilitat; l’actualització de la Guia de Contractació Pública Social que impulsa la regidoria de Presidència; la Detecció de Necessitats i definició dels usos d’una nova centralitat urbana en l’espai que encara avui ocupa l’estació d’autobusos de Lleida; i la Recollida de candidatures per als premis DonaTIC, organitzats pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat.

La reunió ha comptat amb la participació del president de la FAVLL, Toni Baró, així com del també membre de la junta Francesc Caballero. Per part de la corporació, a més de l’alcalde i Gispert, han participat els tinents d’alcalde Toni Postius, Jordina Freixanet, Sandra Castro i Paco Cerdà i els regidors i regidores Ignasi Amor, Mariama Sall, Joan Ramon Castro, Begoña Iglesias, Cristina Morón, Maria Burrel, Ángeles Ribes i Sergio González.