<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/36926>>.

Formació a servidors públics per a l’enfortiment de la integritat de les institucions públiques

La imparteix l’Oficina Antifrau de Catalunya, en diverses sessions, a càrrecs electes i de confiança, caps i responsables d’àrea afectats pel finançament dels fons europeus Next Generation i treballadors en general L’OAC ha preparat un programa de formació, com a experiència pilot, amb 6 ajuntaments de Catalunya capdavanters, entre els quals el de Lleida

La imparteix l’Oficina Antifrau de Catalunya, en diverses sessions, a càrrecs electes i de confiança, caps i responsables d’àrea afectats pel finançament dels fons europeus Next Generation i treballadors en general L’OAC ha preparat un programa de formació, com a experiència pilot, amb 6 ajuntaments de Catalunya capdavanters, entre els quals el de Lleida

Els membres de la Corporació municipal i càrrecs de confiança assisteixen aquest dilluns a la formació que ofereix l’Oficina Antifrau de Catalunya, OAC, per a l’enfortiment de la integritat de les institucions públiques on els servidors públics desenvolupen les seves tasques professionals. La formació també es farà en format virtual amb directors, caps de servei, caps de secció i altres de les àrees afectades pel finançament del Next Generation, així com una formació bàsica per a la resta de treballadors, amb webinaris. Aquestes accions formatives, adreçades a servidors públics, pretenen compartir plantejaments generals sobre la integritat de les institucions i més específics sobre la gestió dels riscos de corrupció, frau i altres irregularitats inherents a les activitats públiques.

Una trentena de càrrecs electes i de confiança participen en la primera de les formacions, aquesta tarda a la Sala Jaume Magre, que comptarà amb la presència del director de Prevenció d’Antifrau, Òscar Roca Safont. L’Ajuntament de Lleida forma part d’un grup de sis ajuntaments capdavanters amb els quals l’Oficina Antifrau de Catalunya ha preparat un programa de formació com a experiència pilot, sent Lleida un dels pioners. De fet, l’OAC ha valorat que el nou programa de suport al món local es comencés a dibuixar amb la Paeria, com a punt de referència a les comarques de Ponent i sent una de les quatre capitals catalanes.

La sessió informativa s’adreça al món local, específicament a les persones que integren els plens municipals. L’objectiu és capacitar-les per identificar els processos que porten a l’aparició i normalització de la corrupció a les organitzacions públiques i mostrar com gestionar aquests riscos de forma eficaç. En aquest procés es fa incidència en els plans d’integritat.

El Ple de la Paeria va aprovar al Ple del mes de febrer la declaració institucional de lluita contra el frau per gestionar els fons Next Generation.
Formació sobre els Next Generation

Una cinquantena de treballadors de la Paeria van rebre una sessió teòrica de conceptes bàsics vinculats al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). Aquest és l’instrument que ha aprovat el Govern de l’Estat per al desenvolupament dels fons europeus de recuperació Next Generation, en el marc del Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència (MRR). La tinent d'alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, va destacar la importància de presentar projectes en aquest marc. L’objectiu es donar suport a la inversió i les reformes de la Unió Europea per aconseguir una recuperació sostenible i resilient, al mateix temps que es promouen les prioritats ecològiques i digitals de la UE.
La Paeria ha presentat diversos projectes a les convocatòries publicades. La sessió formativa pretén que el personal que està relacionat amb els projectes estigui familiaritzat amb el contingut i els requeriments que fa el PRTR.