<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37019>>.

La Paeria comparteix l’experiència del projecte Decidim en una jornada a Reus

L’acte ha servit per presentar el Servei Decidim Catalunya, amb el consorci AOC i els ajuntaments que participen en el pilot d’aquesta eina, que pretén fomentar els processos participatius per promoure la democràcia participativa i l’empoderament ciutadà

L’acte ha servit per presentar el Servei Decidim Catalunya, amb el consorci AOC i els ajuntaments que participen en el pilot d’aquesta eina, que pretén fomentar els processos participatius per promoure la democràcia participativa i l’empoderament ciutadà

L’Ajuntament de Lleida ha compartit l’experiència del projecte Decidim en una jornada que s’ha celebrat aquest matí a Reus sobre aquesta eina digital que promou la participació ciutadana. La cap d’Acció Participativa de la Paeria, Cristina Saiz, ha participat en la taula rodona en què s’ha parlat dels projectes pilots iniciats sobre aquesta eina, aportant la seva perspectiva. La taula ha comptat amb representants del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), de les Diputacions de Lleida i Tarragona i dels ajuntaments de Lleida i Alcover. L’acte ha servit per presentar el Servei Decidim sota el paraigües de la Generalitat, en què l'AOC ha posat la plataforma i les diputacions n'han ofert l'acompanyament. L'eina impulsa els processos participatius per fomentar democràcia participativa i l’empoderament ciutadà.

Actualment, els processos que la Paeria té oberts són: la pacificació del carrer Hostal de la Bordeta, en el tram entre l’av. Flix i el c/ Ignasi Bastús; l’actualització de la Guia de Contractació Pública Social; i la detecció de necessitats i definició d’usos d’una nova centralitat urbana.

La jornada, amb el títol “Decidim Catalunya i el nou servei del SAM (Servei d’Assessorament Municipal) en participació ciutadana”, s’ha fet en modalitat en línia i també presencial al Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de Reus. La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat, Noemí Llauradó, ha clos el programa.

La Paeria ha estat un dels primers grans municipis de Catalunya que ha implementat la plataforma digital Decidim, proveïda per l’AOC, finançada per la Generalitat i amb la participació de la Diputació. La iniciativa s’ha posat en marxa de manera pilot, amb acompanyament per garantir una participació de qualitat. La plataforma Decidim té l’objectiu de construir una societat més oberta, transparent i col·laborativa i pretén impulsar processos participatius o consells de participació i permet fer-ne la monitorització de les dades, el seguiment i l’avaluació. Aquests processos es fan en línia, amb l’opció d’incloure-hi documentació i informació diversa.