<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37343>>.

L’alcalde Miquel Pueyo diu que el Parking Day ens recorda que hem d’evolucionar cap a ciutats més tranquil·les i segures pels vianants

Saluda comerciants i entitats que hi participen, els quals aporten alternatives sobre què podrien estar fent en un tros de carrer que habitualment està ocupat per un cotxe

Saluda comerciants i entitats que hi participen, els quals aporten alternatives sobre què podrien estar fent en un tros de carrer que habitualment està ocupat per un cotxe

El paer en cap, Miquel Pueyo, juntament amb el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, ha saludat aquest matí els comerciants i representants de les entitats cíviques de Lleida que col·laboren en el Parking Day, la iniciativa que promou la Paeria amb l’objectiu de recuperar l’espai urbà que ocupen les places d’estacionament des vehicles.

L’alcalde, que ha recordat l’origen d’aquesta iniciativa d’àmbit internacional, nascuda el 2005 a Sant Francisco, i que Lleida recull des de fa anys, ha explicat que el Parking Day planteja “fer-nos veure quan d’espai ocupen els vehicles aturats en una ciutat i quina mena de coses poden fer-se en aquests, si estiguessin alliberats”.
Miquel Pueyo ha destacat la vinculació d’aquesta iniciativa amb el medi ambient i la sostenibilitat, “ja que ens recorda que hem d’evolucionar cap a ciutats amb espais més tranquils i segurs pels vianants i amb menys espais pels cotxes al carrer”. Al mateix temps, ha dit que el Parking Day “ens permet visualitzar la capacitat de la societat lleidatana, dels comerços, de la restauració i les iniciatives d’altres grups, els quals ens expliquen què podrien estar fent en un tros de carrer que habitualment està ocupat per cotxes”. Tall de veu M. Pueyo
El Parking Day és un esdeveniment d’abast mundial que es fa en més de 200 ciutats d’arreu del món des que va néixer a Sant Francisco (EUA) l’any 2005 i que a Lleida forma part de les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible. És una acció de ciutat educativa i reivindicativa durant la qual el vianant guanya espai de la via pública destinat habitualment a l'estacionament de vehicles. El propòsit és que els establiments comercials ocupin una o diverses places d'estacionament per desenvolupar-hi activitats, en forma d'expositors, espais de descans, tallers, música o teatre en directe, etc.
La commemoració de la Setmana Europea de la Mobilitat també contempla la celebració de la Pedalada Popular pels carrers de Lleida, la qual tindrà lloc aquest diumenge, amb sortida i arribada a la plaça Ricard Viñes.
La pedalada es complementa demà amb les activitats de l'Open Street Day que, com en anys anteriors es concentrarà en l'espai de l'avinguda Alcalde Rovira Roure situat entre el passeig de Ronda i Ricard Vinyes, on es faran diverses activitats vinculades a la mobilitat sostenible, com l'exposició de bicicletes, vehicles de mobilitat personal i aparells per persones amb mobilitat reduïda, tallers vinculats al transport públic, exposició de vehicles elèctrics, exhibicions de zumba i d'altres.
A més, el dilluns, 19 de setembre, tindrà lloc la Cursa de Transports, una gimcana entre diferents mitjans de transport que recorreran diversos punts de la ciutat competint per aconseguir el menor temps possible. El dimarts, dia 20, es presentaran diverses actuacions de millora de la mobilitat sostenible i l'endemà els resultats de la fase de diagnosi del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. Finalment, dijous 22 de setembre se celebraran diverses activitats escolars vinculades a la mobilitat sostenible.