<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37349>>.

Torna l’Obert del Centre Històric amb una setantena d’activitats aquest cap de setmana

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha presentat avui el programa d’actes, ha convidat la ciutadania a participar-hi i redescobrir el barri i ha agraït a la seixantena d’entitats que hi col·laboren la seva implicació per a fer-lo possible

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha presentat avui el programa d’actes, ha convidat la ciutadania a participar-hi i redescobrir el barri i ha agraït a la seixantena d’entitats que hi col·laboren la seva implicació per a fer-lo possible

El Centre Històric tornarà a omplir-se aquest cap de setmana d’activitat amb la celebració de la tretzena edició de l’Obert, la festa major que organitza la Paeria amb la col·laboració d’una seixantena d’entitats i establiments que ho fan possible amb la seva implicació i que mostren “la vitalitat cultural, cívica i associativa” del barri”, ha assenyalat avui en la presentació de l’acte l’alcalde Miquel Pueyo.

L’Obert tindrà lloc entre el 23 i el 25 de setembre amb una setantena d’activitats culturals i festives dins d’un ampli programa amb escenaris repartits per tot el barri.

Així, es podrà gaudir de portes obertes en diferents entitats i museus, visites guiades, la festa major de l’Ereta, les Noces Reials de Peronella d’Aragó i Ramon Berenguer IV, el festival rumbero-festa carrinclona, jocs infantils al carrer, l’animació musical de l’Obeert Fest a la plaça del Dipòsit, la desfilada de vehicles històrics o la final del Concurs de Bandes Emergents a la Casa de la Música, entre moltes altres activitats (veure programa adjunt).

“Aquest és un programa amplíssim i divers que només és possible gràcies a la implicació molt generosa i creativa de les entitats i institucions del barri, del seu comerç, dels establiments d’hostaleria on s’inclou, i també dels de l’oci nocturn. Tenint en compte que el moment econòmic per a algunes d’aquestes empreses no és de gran confiança, sinó amb moltes incerteses, encara els agraeixo més a tots la seva implicació per brindar a la ciutat aquest Obert del Centre Històric”, ha destacat Pueyo.

“Crec que és un bon moment també per recordar als lleidatans i lleidatanes que no ho fan habitualment que han de conèixer el Centre Històric, trepitjar-lo, i no només visitar els seus monuments, sinó viure el color, el batec i la sensibilitat que inclou més enllà dels tòpics. Aquest és un barri amb batec, que té cor, però que evidentment necessita impulsos i suports per part d’entitats i institucions com la Paeria. En aquest sentit, us recordo que hi ha projectes importants de transformació que es produiran en dos o tres anys, com la posada en marxa d’un Fab Lab al Mercat del Pla o la rehabilitació dels habitatges dels Blocs Grup del Pla, amb els Fons Next Generation”, ha afegit l’alcalde.

La tinent d’alcalde i regidora del barri, Montse Pifarré, ha animat també a tota la ciutadania a participar i gaudir de l’Obert, que s’inaugurarà aquest divendres de les 18.00 hores a la plaça Cervantes. “Vull destacat el paper que l’Obert té per a l’Ajuntament com a instrument de cohesió, prosperitat i millora del Centre Històric”, ha afirmat i ha remarcat la importància que siguin les propostes i la implicació de les entitats, comerços i veïns i veïnes del barri les que impulsin aquesta festa.