<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37407>>.

Els educadors i educadores socials visibilitzen el treball que fan en el seu Dia Internacional

L’Ajuntament de Lleida encendrà demà els llums de color blau a la façana de l’avinguda de Blondel per sumar-s’hi

L’Ajuntament de Lleida encendrà demà els llums de color blau a la façana de l’avinguda de Blondel per sumar-s’hi

El tinent d’alcalde Paco Cerdà i el regidor Jaume Rutllant han assistit aquest dissabte a l’acte del Dia Internacional de l’Educació Social a Lleida, que s’ha fet a l’Espai IX de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Ha estat una visita a l’exposició “40 anys d’impremta de la Diputació de Lleida”, a càrrec del comissari i eximpressor, Dionís Gutiérrez, en la qual també hi ha participat la diputada al Parlament Judit Alcalà. Aquesta impremta, lligada a la Casa de Misericòrdia, és un dels precedents de l'actual sistema de protecció de la infància i l'adolescència, ja que, entre altre altres, ensenyava un ofici i promovia la inserció laboral.

El dia internacional de l’Educació Social es commemora el 2 d’octubre, i amb aquest motiu la Paeria encendrà demà diumenge els llums de color blau de la façana de l’avinguda de Blondel. Enguany el lema de la jornada #DiaES és “Necessitarem tota la nostra força”, inspirat en l’escriptor, polític i filòsof italià, Antonio Gramsci.

Els i les professionals del sector reivindiquen el treball que fan i presenten reptes de futur en els quals el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) tindrà un paper important, per reconèixer i enfortir la professió i per ampliar la mirada de l’educació social allí on no hi és o on no hi té la veu que hauria de tenir.

El CEESC ha preparat diverses activitats, del 28 de setembre al 6 d’octubre, a diverses poblacions catalanes per visibilitzar la feina que fan i reconèixer el col·lectiu.