<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37450>>.

“Cançons d’amor”, dijous a l’Auditori

Aleksandra Gladysheva, soprano spinto russa acompanyada pel pianista Iñaki Guezala, interpretarà un recital de cançons russes i del País Basc que parlen d’amor

Aleksandra Gladysheva, soprano spinto russa acompanyada pel pianista Iñaki Guezala, interpretarà un recital de cançons russes i del País Basc que parlen d’amor

Aleksandra Gladysheva, soprano spinto russa acompanyada pel pianista Iñaki Guezala, interpretarà “Cançons d’amor” dijous, 13 d’octubre, a les 20 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida i organitzat pels Amics de l’Òpera de Lleida.

El públic podrà gaudir d’un recital de cançons russes i del País Basc que parlen d’amor amb un programa d’obres d’Albéniz, Txaikovski, Donostia i Sorozábal.

Les entrades (10 € general / 9 € Amic/Amiga de LaTemporada) es poden comprar a les taquilles de l'Auditori Municipal Enric Granados, Teatre Municipal de l'Escorxador i al web de LaTemporada Lleida.

Aleksandra Gladysheva

Soprano lírico-spinto russa, va néixer a Txaikovski en una família de músics. El 2018 es va graduar de GITIS (Acadèmia d'arts teatrals de Moscou), va estudiar amb les professores Natalia Pustovaia (artista honorífica de Rússia, solista del Teatre Bolshoi) i Alla Belousova (artista honorífica de Rússia, solista de Teatre d'òpera i ballet de Tatar ). Actualment cursa estudis de màster a ESMUC amb Mireia Pintó. Durant els seus estudis Aleksandra ha interpretat papers principals en òperes de Donizetti Rita, Smetana La Núvia venuda estrenades al teatre de la Universitat GITIS (Moscou). A les temporades 2019, 2020, ha interpretat el paper de Rosalia (Comtessa) a la primera estrena mundial de l'òpera de M.Tariverdiev «El matrimoni de Figarenko» (remake de «Els casaments de Fígaro») al teatre helikon-opera (Moscou). El 2021 Aleksandra va interpretar el paper principal (Costanza) a la Bottega d'Opera - I due gobbi - de Marcos Portugal a Gran foyer del Liceu i al Teatre de Sarrià. També el 2021 ha participat en l'estrena l'òpera de Darius Milhaud, “Le pauvre matelot” estrenada a MUHBA Oliva Artés, interpretant el paper de La Femme. Premiada en concursos nacionals i internacionals, com el Concurs Internacional de Cant Líric Germans Pla. Ciutat de Balaguer» (2021) i el concurs «Grand Art Competition» (2022).

Iñaki Guezala, pianista

Comença a estudiar música a l'Escola de Música d'Hondarribia i continua al Conservatori d'Irun amb la professora Françoise Danjou. El 2018 finalitza el grau professional amb les més altes qualificacions, sent admès a l'Escola Superior de Música de Catalunya, Barcelona, on actualment cursa estudis amb el professor Rafael Salinas. A banda del treball realitzat com els seus dos mestres en la seva etapa acadèmica, ha tingut l'oportunitat de formar-se alhora en diferents disciplines interpretatives com a pianistes de referència com ara Jordi Camell, Francesc Poyato, Kennedy Moretti o Vera Nosina, catedràtica de piano a l'Escola Gnesin de Moscou. Ha rebut premis, tant nacionals com a internacionals. Entre ells destaquen “Eurasia Piano Forum 2021” , 1er premi a “Donostia International Piano Festival” i 2n premi (2020) i 1er premi (2021) al “Festival Isaac Albéniz” a Camprodon. El 2021 rep una beca d'excel·lència per part de la Fundació Anna Riera per fer el darrer any d'estudis a l'Escola Superior de Música de Catalunya. Ha actuat com a solista i intèrpret de música de cambra a diferents sales de concert com el Teatre Amaia d'Irun, el Teatre Soreasu d'Azpeitia, el Casal Espriu de Barcelona o l'Auditori de la mateixa ciutat. Així mateix, ha actuat en importants festivals com Poros International Piano Festival (Grècia) i Festival Isaac Albéniz.