Llum verda a la tramitació dels pressupostos 2023

La Comissió d’Economia ha informat favorablement la proposta del govern, que ha acceptat les esmenes presentades pel grup del PSC i una de les esmenes del grup del PP, per a incrementar la plantació d’arbrat, nous vehicles per a la Urbana i la renovació d’equipaments esportius, entre altresEl ple votarà l’aprovació inicial del nou reglament del nomenclàtor, que regularà els procediments per a incorporar nous noms de carrers o modificar els existents

La Comissió d’Economia ha informat favorablement la proposta del govern, que ha acceptat les esmenes presentades pel grup del PSC i una de les esmenes del grup del PP, per a incrementar la plantació d’arbrat, nous vehicles per a la Urbana i la renovació d’equipaments esportius, entre altresEl ple votarà l’aprovació inicial del nou reglament del nomenclàtor, que regularà els procediments per a incorporar nous noms de carrers o modificar els existents

El govern municipal ha presentat avui a la comissió de Gestió d'Economia, Presidència, Participació i Promoció Econòmica l’expedient del Pressupost 2023, que ha estat informat favorablement pels grups amb la incorporació, acceptada pel govern, de les esmenes presentades pel grup del PSC i una de les esmenes del grup del PP.

Els comptes per a l’any vinent sumen un import de 226.690.762,45 euros, un increment d’un 13% respecte a l’any passat, motivat principalment per l’increment de la despesa en personal per l’actualització dels sous dels treballadors públics; la pujada de costos de l’energia i altres béns i serveis; la pujada dels tipus d’interès i el fort augment del capítol d’inversions, que arriba a una xifra rècord de 45,43 milions d’euros, gràcies a l’impacte dels fons Next Generation.

Les esmenes acceptades en la comissió modifiquen partides amb la finalitat d’incrementar la plantació d’arbrat a la ciutat, nous elements de transport per la Guàrdia Urbana, i la renovació d’equipaments esportius, concretament els vestidors al camp de futbol de Magraners, la finalització del rocòdrom del pavelló Juanjo Garra i la construcció d’un nou rocòdrom a Pardinyes. També s’incorporen partides, aquestes finançades amb la venda de solars, per a la remodelació de la piscina del Turó de Gardeny i del carrer Corts Catalanes.

El govern ha valorat molt positivament la voluntat de negociació de la resta de grups polítics per a arribar a un acord que permeti disposar de pressupostos per l’any vinent, en el qual, ateses les circumstàncies, resultaran imprescindibles poder tirar endavant amb garanties els projectes endegats amb les ajudes dels fons europeus Next Generation i, sobretot, poder donar els serveis a la ciutadania de Lleida tal i com es mereixen.

Via lliure al reglament del nomenclàtor

La comissió ha informat de la proposta d’aprovació inicial del reglament del procediment per a l’assignació de denominacions de vies urbanes i espais públics del municipi, que regula el funcionament del nomenclàtor de carrers de Lleida i que ara haurà de ratificar el ple. La voluntat és dotar l’Ajuntament d’una eina que permeti ordenar i sistematitzar el procediment per assignar els nom, i establir uns criteris tècnics, bàsics i genèrics de denominació. El nou reglament donarà prioritat a les denominacions amb representació femenina per promoure la igualtat de gènere.

Licitació d’obres

Pel que fa a l'àmbit de Contractació, s'ha informat de la proposta d'aprovació del Projecte de millora de la Xarxa de distribució d’aigua potable, serveis i infraestructures a diversos carrers de Lleida , amb un pressupost total d'1.040.099,25 €, IVA inclòs.

Aquesta actuació, que es finança gràcies a dos ajuts de la Diputació de Lleida, permetrà actuar sobre trams de la xarxa de distribució d’aigua potable encara són de fibrociment i escomeses amb canonades de plom. A més a més, s’aprofitarà aquest projecte per renovar les infraestructures i voreres on s’actua.

Igualment, s’ha donat a conèixer el plec de clàusules de la licitació de les obres per a la renovació de la gespa artificial del camp de futbol de Pardinyes.

Seguiment de plets

Per últim, pel que fa al seguiment de plets, s’ha informat els membres de la comissió de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que dona la raó a l’Ajuntament en un litigi amb la UTE Mobilitat Lleida. Es declaren prescrites factures per un import total de 193.185,00 euros corresponents a serveis prestats dins del contracte de gestió del control del trànsit i la seguretat vial entre el període de març de 2014 a febrer de 2015.

També s’ha informat que es presentarà un recurs de súplica davant un sentència del Jutjat Social de Lleida, en un litigi sobre l’antiga concessionària de l’estació d’autobusos, Edalsa, que determina que la Paeria havia de subrogar-se cinc treballadors d’aquest servei.

Modificacions de crèdit

Durant la comissió s’ha informat de la tramitació d’una modificació de crèdit al pressupost de l’Ajuntament, per tal de fer efectiu l’increment de l’1,5% del sou dels treballadors municipals per aquest any, en compliment del que disposa l’article 23.4 del RDL 18/2022. El pagament d’aquests endarreriments es farà efectiu amb la nòmina del mes de desembre i per a fer-ho possible la Paeria s’acollirà al Fons de Finançament a Entitats Locals en la mesura denominada “Finançament increment retribucions art 23.4 RDL 18/2022”, per un import de 925.448,95 €, que correspon a l’1,5% de les despeses de personal (capítol 1 del pressupost).

També s’ha donat compte de l’aprovació definitiva de la modificació de crèdit de gairebé dos milions d’euros aprovada al ple del 7 d’octubre