Via lliure al pressupost per a l'any vinent de l'Empresa Municipal d'Agenda Urbana

El consell d'administració de l'ens ha aprovat amb 9 vots favorables, dues abstencions i un vot en contra els comptes, que per primer cop diferencien les dues línies de negoci de l'Empresa, la de Patrimoni i Habitatge i la de Zona Blava, Grua i Dipòsit Municipal de Vehicles

El consell d'administració de l'ens ha aprovat amb 9 vots favorables, dues abstencions i un vot en contra els comptes, que per primer cop diferencien les dues línies de negoci de l'Empresa, la de Patrimoni i Habitatge i la de Zona Blava, Grua i Dipòsit Municipal de Vehicles

El consell d'administració de l'Empresa Municipal d'Agenda Urbana (EMAU) ha aprovat avui el seu pressupost per a l'any vinent, el primer amb la nova denominació i competències de l'Empresa, que passarà a assumir la gestió dels serveis d'aparcament regulat (zona blava), grua i dipòsit municipal de vehicles, en compliment de l'acord de municipalització adoptat pel Ple de l'Ajuntament i la posterior modificació dels estatuts de l'EMAU.

Per aquest motiu, el pressupost de 2023 diferenciarà les dues línies de negoci: d'una banda, l'actual encàrrec de la gestió de la política d'Habitatge i Patrimoni de l'Ajuntament de Lleida, i d'altra banda, el nou encàrrec de la gestió de la Zona Blava, Grua i Dipòsit Municipal de Vehicles. Els comptes preveuen unes despeses d'11,8 milions d'euros i uns ingressos de 13,6, amb un resultat previst de l'exercici amb un benefici d'1,8 milions d'euros. Els consellers els han aprovat amb 9 vots favorables, dues abstencions i un vot en contra.

Pel que fa a l'àrea de Patrimoni i Habitatge, l'EMAU gestionarà els 288 habitatges de la seva titularitat o de titularitat municipal que estan a càrrec seu. La previsió d'ingressos per venda de patrimoni per l'any vinent és de 2.555.039,76 euros.

Malgrat les previsions positives del resultat del Compte de Pèrdues i Guanys previstes per l'any 2023, cal destacar el fort increment de les despeses financeres en un milió i mig d'euros, a causa de l'actualització dels tipus d'interès dels préstecs a les previsions actuals de l'Euríbor.

Quant al nou segment de negoci en l'àmbit de la mobilitat, s'ha fet un pressupost que s'estima que pot reflectir l'escenari més previsible, tenint en compte la informació aportada per l'anterior concessionari i els estudis de què es disposa. La previsió d'ingressos de 4.647.846,71 euros per la zona blava i de 538.446,20 euros pel servei de grua i dipòsit municipal de vehicles.

Tot i que la municipalització de la Zona Blava, Grua i Dipòsit implica la reversió dels actius incorporats a la concessió i, per tant, a l'EMAU li seran traspassats certs actius procedents d'aquesta reversió, s'haurà de portar a terme una política d'inversions per tal proveir-se del material necessari per poder desenvolupar l'activitat diària del negoci. S'estimen aquestes inversions en 1 milió d'euros, a més de la inversió en nous parquímetres, que van a càrrec de l'Ajuntament (921.000 €) mitjançant la subvenció obtinguda dels fons europeus NextGeneration.

No obstant això, s'ha informat els consellers de l'existència d'incerteses sobre l'estat de la maquinària que ha de revertir a titularitat municipal i, per tant, sobre la inversió per tal de poder prestar els citats serveis de manera satisfactòria.