<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37743>>.

El Banc de Bones Pràctiques guardona Lleida per sis iniciatives innovadores de govern i gestió municipal i en destaca quatre més

Lleida, una de les ciutats catalanes amb més bones pràctiques reconegudes de Catalunya

Lleida, una de les ciutats catalanes amb més bones pràctiques reconegudes de Catalunya

El Banc de Bones Pràctiques ha reconegut sis iniciatives de l’Ajuntament de Lleida com a experiències innovadores de govern i gestió municipal, quatre en l’àmbit educatiu –Punt Equitat Educativa, Projecte Èxit, Projecte Freesbe i Escoles Segures, un projecte d’Inclusió Social –Projecte SIS Lo Marraco- i un en l’àmbit de la transparència i el bon govern –Fira de la Contractació-. A més, ha ressaltat com a pràctiques d'interès el projecte Encaixa't, Espais que eduquen, patis per tothom, projecte FIL (Família i Ludoteca) i els Punts de Suport Digital. Els sis guardons situen Lleida com a una de les ciutats catalanes amb un major nombre de pràctiques reconegudes pel Banc de Bones Pràctiques.

Els sis projectes escollits formen part del llistat de 14 propostes que les regidories de la Paeria van inscriure en la convocatòria del Banc de Bones Pràctiques. Des de la seva creació, el 2014, 21 actuacions de l’Ajuntament de Lleida han tingut aquest reconeixement en alguna de les 22 categories establertes, que van des de l’àmbit social i econòmic, fins al cultural i educatiu, passant per la participació i el bon govern.

El Banc de Bones Pràctiques (BBP) va néixer l'any 1999 impulsat per la Fundació Carles Pi i Sunyer amb la col·laboració dels municipis i institucions vinculades al món local. Es tracta d’una iniciativa promoguda per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals, i que té com a objectiu la confecció d’un catàleg divulgatiu sobre les actuacions més destacables dels municipis catalans en alguna de les 22 categories escollides, que van des de l’àmbit social i econòmic, fins al cultural i educatiu, passant per la participació i el bon govern. Els instruments per aconseguir-ho són la difusió d'experiències, seguint una metodologia comuna, i la reflexió i l'intercanvi de coneixement sobre polítiques locals.

Informació sobre els projectes guardonats

Frisbee és un projecte d’Aprenentatge i Servei Solidari ideat des del seu inici per una quinzena de joves de la ciutat de Lleida durant el curs 20-21 i coordinat per la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida i la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida.

El SIS 0-3 "Lo Marraco" és un servei d’àmbit municipal per l'atenció a famílies en situació de vulnerabilitat i risc social, amb infants d'entre 0-3 anys que, mitjançant activitats de suport i formació, vetlla per un adequat desenvolupament integral i benestar dels infants i per la permanència amb la família. El SIS ofereix una atenció personalitzada de suport i acompanyament i se situa dins les mateixes Escoles Bressol del municipi. 

El Punt d'Equitat Educativa és un projecte que, juntament amb altres accions, pretén evitar la segregació escolar perquè es fa una distribució equitativa entre tots els centres dels alumnes que arriben a mig curs. Es tracta d'un recurs socioeducatiu que funciona amb la col·laboració dels Equips d'Assessorament Psicopedagògic del Departament d'Educació, els Serveis Socials de la Paeria i l’Oficina Municipal d’Escolarització que ha permès agilitzar i millorar i l’acollida a les famílies nouvingudes amb fills i filles en edat d’escolarització.

El projecte “Escoles segures: Construint espais segurs en l’àmbit educatiu” té per finalitat crear les condicions necessàries per evitar qualsevol tipus d’assetjament, agressió sexual i qualsevol altra forma de violència masclista i d’abús a infants, adolescents, joves i conjunt de persones que integren les comunitats educatives de les escoles municipals de Lleida. El projecte s’ha iniciat amb les escoles d’ensenyaments artístics: l’Aula Municipal de Teatre, l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol (EAM) i l’Escola i Conservatori Municipal de Música.

Projecte Èxit és una proposta dirigida als alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’IES Maria Rúbies de Lleida, alumnes amb dificultats d‘aprenentatge que es troben en el final de l’etapa obligatòria de l’ensenyament, i que no tenen decidit el seu futur. Aquest projecte està orientat a motivar els alumnes a fer activitats formatives pràctiques en instal·lacions i equipaments del consistori, paral·lelament a les activitats teòriques.

La Fira de la Contractació és l’espai de trobada virtual entre la Paeria i empreses privades del territori amb potencial de convertir-se en proveïdors de serveis municipals. L’objectiu de la fira és servir com un expositor dels contractes de servei que ofereix l’Ajuntament i permetre l’accés a aquests de manera transparent a empreses locals, promovent la participació de petites i mitjanes empreses i la innovació en la contractació pública.

Podeu trobar més informació sobre el Banc de Bones Pràctiques o consultar totes les bones pràctiques presentades a https://www.bbp.cat/index.php