<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37780>>.

El paer en cap visita les activitats del Centre Sènior de Santa Cecília

El passat mes d’octubre van reobrir els darrers dos equipaments municipals que quedaven per a reprendre la normalitat d’abans de la pandèmia Prop de 800 persones participen en les activitats que promou l’Ajuntament de Lleida, les quals es complementen amb una programació pròpia de cada llar, segons les inquietuds dels seus usuaris

El passat mes d’octubre van reobrir els darrers dos equipaments municipals que quedaven per a reprendre la normalitat d’abans de la pandèmia Prop de 800 persones participen en les activitats que promou l’Ajuntament de Lleida, les quals es complementen amb una programació pròpia de cada llar, segons les inquietuds dels seus usuaris

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i la regidora de les Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, han fet aquest matí una visita al Centre Sènior de Santa Cecília, on s’han reunit amb la junta de la llar municipal i han saludat als i les usuàries que hi havia realitzant alguna activitat.

El passat 17 d’octubre es van reobrir els dos darrers centres sèniors municipals (Bonaire i El Pilar), que no ho havien pogut fer abans pel tancament obligat per la pandèmia. La represa de l’activitat es va iniciar el novembre de l’any passat amb la reobertura dels equipaments de Santa Cecília, Santa Teresina, Pardinyes, Mariola, Bordeta i Seca, mitjançant la professionalització i suport de la dinamització d’aquests espais i de les activitats que s’hi duen a terme. Posteriorment, el darrer mes de juny, va ser el torn per Centre Sènior de Democràcia.
Amb el retorn a la normalitat d’abans de la pandèmia, la figura del dinamitzador ha passat a fer les funcions d’obrir i tancar el centre, atendre telefònicament i presencial als i les usuàries, informar de les activitats que s’hi desenvolupen, controlar l’accés i assistència a les activitats, dinamitzar les mateixes i detectar les situacions de risc i/o vulnerabilitat dels participants.
D’ençà de la represa de la normalitat postpandèmia, el nombre d’activitats que es duen a terme en els centres sèniors municipals s’ha anat incrementant progressivament. No tan sols entre les de l’Ajuntament, sinó també entre aquelles que tradicionalment fan les juntes directives dels equipaments i d’altres que realitzen les mateixes dinamitzadores. Avui en dia, hi ha inscrites prop de 800 persones només en aquelles activitats que es promouen des de la Paeria.
A la llar de Sant Cecília, l’Ajuntament té programades les activitats de Gimnàstica i Tai Txí, a més de tallers d’Informàtica i Benestar emocional, que fa en col·laboració a través d’un conveni amb la Fundació la Caixa. Les sessions de ioga, guitarra, patchwork, sardanes, jocs i ball els diumenges van a càrrec de la junta de la llar, la qual també promou un taller d’estimulació neurocognitiva amb el CAP de Salut.
La Llar de Sant Cecília, que actualment presideix Manuela Aldavó, va ser creada l’any 1989 a Cappont, essent la seva primera ubicació el carrer que li va donar nom, a l’entrada dels Camps Elisis, en un edifici que actualment ocupa la ludoteca del barri. El 1998, l’equipament va canviar d’ubicació, traslladant-se al carrer Eduard Velasco, 5. En l’actualitat, té 525 socis.