Albert Riera, director de Relacions Institucionals de La Fageda en un moment de la seva intervenció.

50 entitats i empreses a la 2a Jornada de Responsabilitat Social sobre inserció laboral per a persones amb discapacitat

La jornada s’ha estructurat per tal de sensibilitzar entitats i empreses sobre la importància de la gestió de la diversitat. Impulsada per l’Ajuntament de Lleida es realitza amb el Grup de Treball Sectorial de Persones amb Discapacitat del Consell Lleida Social.

La jornada s’ha estructurat per tal de sensibilitzar entitats i empreses sobre la importància de la gestió de la diversitat. Impulsada per l’Ajuntament de Lleida es realitza amb el Grup de Treball Sectorial de Persones amb Discapacitat del Consell Lleida Social.

Un total del 50 entitats i empreses han participat a la 2a Jornada de Responsabilitat Social que impulsa l’Ajuntament de Lleida a través de la  Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030 i l’Institut Municipal d’Ocupació, de l’Ajuntament de Lleida, en el marc de la Fira FormaOcupa. En aquesta segona edició, la jornada portava el títol d’ “Empresa + Persones amb discapacitat = Oportunitats”.

 

La II Jornada de Responsabilitat Social proposava informar sobre la promoció  d’un mercat de treball obert a totes les persones, tenint en compte la igualtat d'oportunitats, la perspectiva de gènere, l'eliminació de barreres, les mesures de conciliació, la immigració, la discriminació o la gestió de la diversitat.​ La jornada s’ha estructurat per tal de sensibilitzar entitats i empreses de la importància de la gestió de la diversitat i potenciar que es prengui consciència de les diferències i les oportunitats, en l’àmbit laboral.

 

En aquest objectiu, s’ha comptat amb l’aportació de l’especialista en assessorament laboral, Mavi Rodríguez, que ha explicat el detall i els avantatges de contractar persones amb discapacitats. A més, s’ha comptat amb el testimoni d’Albert Riera, director de Relacions Institucionals de La Fageda, que ha explicat el model d’aquesta empresa que des del seu naixement fins a l’actualitat té un marcat vessant inclusiu amb persones amb discapacitat, malalts mentals o joves en risc d’exclusió.

 

En el decurs de la jornada s’ha realitzat una dinàmica en què persones amb diferents discapacitats que actualment estan incorporades al mercat laboral s’han posat a disposició de les empreses i entitats per explicar la seva experiència personal i professional.

 

La Jornada de Responsabilitat de l’Ajuntament de Lleida es realitza amb el Grup de Treball Sectorial de Persones amb Discapacitat del Consell Lleida Social, on hi ha els diferents agents dels tercer sector, entitats, associacions i federacions de persones amb discapacitat com ara Aspid, Fundació Aspros, Federació ALLEM,  Down Lleida, la FCVS, La Torxa. També hi ha hagut participació activa de la FECOM i la COELL, dels sindicats UGT i CCOO de Lleida i, específicament, de l’àrea de contractació de La Paeria.